Головна Новини Світ Азія Копіювання стилю: чому в Північній Кореї заборонили носити шкіряні речі
commentss НОВИНИ Всі новини

Копіювання стилю: чому в Північній Кореї заборонили носити шкіряні речі

У державі почали конфіскувати у людей шкіряні тренчі прямо посеред вулиці

26 листопада 2021, 16:40
Поділіться публікацією:

Північна Корея вводить заборону на шкіряні тренчі, щоб не дати звичайним громадянам копіювати стиль свого верховного лідера Кім Чен Ина. Про це повідомляє Radio Free Asia.

Копіювання стилю: чому в Північній Кореї заборонили носити шкіряні речі

Кім Чен Ин, помічений у шкіряній куртці - Insider

Нині діє повна заборона для чоловіків носити шкіряні плащі, а поліція ходить  вулицями, щоб вилучати куртки як у громадян, так і в продавців. Згідно з інформацією видання, придушення почалося після того, як люди масово почали наслідувати стиль Кім Чен Ина. 

"Під час військового параду на 8-му з'їзді партії в січні цього року Вища Гідність і всі високопосадовці були показані в шкіряних пальтах", — повідомило джерело Радіо Вільна Азія.

Джерело додає, що шкіряні пальто також набули популярності серед північнокорейських жінок після того, як їх одягла сестра верховного лідера Північної Кореї Кім Йо Чжон. 

"Шкіряні пальто почали визнавати символом влади", – повідомило джерело RFA, додавши, що це спонукало продавців одягу почати імпортувати синтетичну шкіру, щоб копіювати зовнішність Кім.

Як повідомляють у джерелі, молоді чоловіки протестують, кажучи, що купили пальто за власні гроші і немає підстав їх забирати.

За даними Radio Free Asia, покупка натуральної шкіри в Північній Кореї надзвичайно дорога, а пальто з коров’ячої шкіри коштує близько 34 доларів. Зроблені із синтетичної шкіри коштують вдвічі дешевше і продаються приблизно за 16 доларів. Це космічна сума, зважаючи, що, за даними південнокорейської газети Korea Joongang Daily,  середня місячна зарплата в Північній Кореї у 2018 році становила близько 4000 вон (0,66 доларів США).

Як повідомли раніше "Коментарі", Північна Корея продовжує працювати над ядерними бомбами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини