Головна Новини Світ Азія Північна Корея продовжує працювати над ядерними бомбами
commentss НОВИНИ Всі новини

Північна Корея продовжує працювати над ядерними бомбами

Будівництво нового крила на південь від експериментального легководного реактора, схоже, також продовжується.

26 листопада 2021, 02:35
Поділіться публікацією:

Північна Корея продовжує експлуатацію ядерного реактора, що виробляє плутоній у своєму опорному комплексі Йонбен. Про це повідомляє південнокорейське видання "Yohnap news agency". Комерційні супутники Південної Кореї зробили фотографії комплексу на північ від Пхеньяну, які стали додатковими доказами діяльності на 5-мегаватному реакторі, що може виробляти до 6 кілограмів плутонію на рік. Цей матеріал, що розщеплюється, використовується для розробки бомби. "З генераторного сектора реактора виходить пара, яка вказує на те, що принаймні один із генераторів працює", — йдеться на сайті. – Крім того, вода продовжує скидатися з допоміжної труби до каналу, що веде до річки Куренг”.

Північна Корея продовжує працювати над ядерними бомбами

Північна Корея - фото з відкритих джерел

Ймовірно, це робиться, щоб північнокорейський лідер Кім Чен Іна здійснив бажання посилити ядерний потенціал країни – саме він оголошував під час восьмого партійного з'їзду країни в січні. Будівництво нового крила на південь від експериментального легководного реактора, схоже, також продовжується. Підозра узгоджується з результатами моніторингу Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), який стверджує, що Північна Корея, схоже, продовжує роботу на ядерному реакторі Йонбен з моменту його введення в експлуатацію у серпні. Держатомний орган ООН також вказав на ядерну діяльність на національному заводі зі збагачення урану та шахти в інших місцях.

Нагадаємо, Сполучені Штати запропонували зустріч із Північною Кореєю без попередніх умов і дали зрозуміти, що Вашингтон не ворожих намірів щодо Пхеньяну. Про це заявила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд під час засідання Ради Безпеки щодо нещодавнього запуску балістичної ракети з північнокорейського підводного човна.

Що відбувається між США та Північною Кореєю? Як може ситуація розвиватись далі? Чи вдасться Штатам та союзникам добитися денуклеаризації (ядерного роззброєння) Корейського півострова? Експерти прокоментували для видання "Коментарі-Україна".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини