Головна Новини Світ Азія Мало хто знає, що це четверта армія світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Мало хто знає, що це четверта армія світу

Після США, Росії та Китаю, наступною кращою армією світу є індійська.

2 квітня 2023, 16:15 comments8291
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Коли ми намагаємось згадати найсильніші армії світу, на думку приходить США, Китай, можливо навіть Росія. Проте мало хто знає, що четвертою армією світу є індійська. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Global Firepower.

Мало хто знає, що це четверта армія світу

Четверта армія світу. Фото з відкритих джерел

Згідно з індексом найсильніших армій світу Global Firepower на першому місці перебувають Сполучені Штати, далі йде друга армія світу, за нею Китай і на четвертому місці Індія. Хоч ця азійська країна поступається лідерам, проте за багатьма характеристиками сили армії є однією з кращих.

За чисельністю військових Індія поступається лише Китаю, за кількістю літаків країна займає четверту позицію, за кількість танків – 6 місце, а за чисельністю військово-морського флоту перебуває на 8 сходинці. Індія також в лідерах за кількістю артилерійських установок, бронетранспортерів та РСЗВ. За видатками на військову справу Індія поступається лише Китаю та США. Військовий бюджет азійської країни становить близько 77 млрд доларів.

Слід також додати, що Індія входить до клубу ядерних держав. Країна отримала статус ядерної держави у 1974 році.

Розвиток індійської армії пов’язують з постійними військовими конфліктами з Пакистаном, які відбуваються з моменту поділу Британської Індії після Другої світової війни. Також Індія мала військові конфлікти з Китаєм, проте наразі відносини між країнами стабільні.

Серед зброї, Індія відома своєю міжконтинентальною балістичною ракетою Agni-5, яка може досягати ціль на відстані 5500 км. Перший запуск відбувся у 2012 році. З 2009 року на озброєнні Індії перебуває зенітно-ракетний комплекс Akash, який може вражати цілі в повітрі на відстані до 30 км.

Мало хто знає, що це четверта армія світу - фото 2

Основний бойовий танк Індії — це Arjun. Азійська країна вирішила сама виготовляти танки, тому кілька десятиліть вела самостійні розробки. У 2006 році запустила серійне виробництво танків Arjun. Також Індія сама виробляє гаубиці Dhanush, гелікоптери HAL Dhruv, винищувачі Tejas та іншу техніку.

Мало хто знає, що це четверта армія світу - фото 3

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про список з 10 країн, які є найбільшими ядерними державами світу, або наблизились до отримання такого статусу.

Також "Коментарі" писали про 12 друзів Путіна: рейтинг найбільших союзників Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

uuuu

3 квітня 2023, 00:45

Xочeшь бecплатнoго сeкcа без обязательств и денег? Заходи и ищи секс партнера под свои желания ----- https://urlis.net/club


Новини