Головна Новини Світ Азія Моді розповів Путіну про свій візит в Україну: що сказав прем'єр Індії
commentss НОВИНИ Всі новини

Моді розповів Путіну про свій візит в Україну: що сказав прем'єр Індії

У серпні до Києва вперше за історію двосторонніх відносин приїхав прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді.

27 серпня 2024, 21:45 comments3778
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді провів бесіду з російським лідером Володимиром Путіним.

Моді розповів Путіну про свій візит в Україну: що сказав прем'єр Індії

Моді і Путін (фото з відкритих джерел)

Про це  повідомляють "Коментарі" посилаючись на пост Моді в Twitter.

Моді зазначив, що під час розмови з Путіним обговорювали його візит до Києва та війну між Росією та Україною, яку індійський прем'єр описує як "російсько-український конфлікт".

"Сьогодні відбулася розмова з президентом Путіним... Ми обмінялися думками щодо російсько-українського конфлікту та моїми враженнями від нещодавнього візиту в Україну. Я підтвердив тверду прихильність Індії до підтримки якнайшвидшого, міцного і мирного вирішення конфлікту", — написав Моді.

Крім того, Моді повідомив, що під час бесіди було обговорено "заходи для подальшого зміцнення особливого та привілейованого стратегічного партнерства".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін поскаржився Моді на дії КиєваРосійський диктатор Володимир Путін зателефонував прем'єр-міністру Індії Нарендрі Моді і в ході бесіди дав принципову оцінку "деструктивної лінії" київської влади та її західним покровителям, заявили в прес-служба Кремля.

Там повідомляють, що Путін ознайомив Моді із ключовим підходом РФ "щодо шляхів вирішення" українського конфлікту. У свою чергу, повідомляють у прес-службі Кремля, Моді розповів Путіну про свій нещодавній візит до Києва та наголосив на зацікавленості Індії у дипломатичному врегулюванні ситуації навколо України.

Також сторони обговорили реалізацію домовленостей у торговельно-економічній сфері, яких було досягнуто за підсумками недавнього візиту Моді до РФ, та висловили задоволення співпрацею двох країн у рамках БРІКС. Індійський прем'єр підтвердив свій намір взяти участь у саміті об'єднання у Казані у жовтні 2024 року, заявили у прес-службі Кремля.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини