Головна Новини Світ Азія Монголія після шквалу критики нарешті відповіла, чому не арештувала Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Монголія після шквалу критики нарешті відповіла, чому не арештувала Путіна

У Монголії наголосили, що «завжди дотримувалася політики нейтралітету в дипломатичних відносинах»

3 вересня 2024, 20:10 comments8937
Поділіться публікацією:

Монголія пояснила, що не мала можливості виконати ордер Міжнародного кримінального суду на арешт російського президента Володимира Путіна через свою суттєву залежність від енергоносіїв із Росії. У заяві для видання Politico представник уряду країни зазначив, що 95% нафтопродуктів і більше 20% електроенергії Монголія отримує саме від РФ.

Монголія після шквалу критики нарешті відповіла, чому не арештувала Путіна

Візит Путіна до Монголії (фото з відкритих джерел)

"Ці постачання є критично важливими для забезпечення нашого виживання та життєдіяльності наших громадян", – наголосив речник уряду.

У своїй позиції Монголія також акцентувала увагу на тому, що завжди слідувала принципам нейтралітету у зовнішній політиці та дипломатичних відносинах.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що МЗС України зробило заяву. Монголія не виконала ордер Міжнародного кримінального суду на арешт російського диктатора Володимира Путіна під час його візиту до Улан-Батора. Міністерство закордонних справ України висловило своє обурення, назвавши цей акт серйозним ударом по міжнародній системі кримінального права, і оголосило про намір працювати над наслідками для Монголії. 

Відзначимо, що російський диктатор Володимир Путін прибув до Монголії сьогодні, де він, як держава-учасниця Римського статуту, зобов'язана була виконати ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Путіна. Проте новин про арешт Путіна поки що не надходило. Більше того, Путіна в Улан-Баторі зустріли почесний караул та ряд чиновників.

Як раніше повідомило агентство Bloomberg, під час візиту Путіна до Монголії планується обговорення будівництва нового газопроводу "Сила Сибіру 2" через Монголію до Китаю. Це, ймовірно, пояснює, чому Путін отримав гарантії того, що його не буде арештовано за ордером Міжнародного кримінального суду.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини