Головна Новини Світ Росія Монголія не арештувала Путіна: МЗС України зробило заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Монголія не арештувала Путіна: МЗС України зробило заяву

Невиконання урядом Монголії обов'язкового ордеру МКС на арешт Путіна є важким ударом по Міжнародному кримінальному суду та міжнародній системі кримінального права, заявив Григорій Тихий

2 вересня 2024, 22:50
Поділіться публікацією:

Монголія не виконала ордер Міжнародного кримінального суду на арешт російського диктатора Володимира Путіна під час його візиту до Улан-Батора. Міністерство закордонних справ України висловило своє обурення, назвавши цей акт серйозним ударом по міжнародній системі кримінального права, і оголосило про намір працювати над наслідками для Монголії.

Монголія не арештувала Путіна: МЗС України зробило заяву

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

"Невиконання урядом Монголії обов'язкового ордеру МКС на арешт Путіна є важким ударом по Міжнародному кримінальному суду та міжнародній системі кримінального права. Монголія дозволила обвинуваченому злочинцю уникнути правосуддя, тим самим розділивши відповідальність за його воєнні злочини. Ми будемо працювати з партнерами над тим, щоб це мало наслідки для Улан-Батора", – заявив речник МЗС Георгій Тихий.

Відзначимо, що російський диктатор Володимир Путін прибув до Монголії сьогодні, де він, як держава-учасниця Римського статуту, зобов'язана була виконати ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Путіна.

Проте новин про арешт Путіна поки що не надходило. Більше того, Путіна в Улан-Баторі зустріли почесний караул та ряд чиновників.

Як раніше повідомило агентство Bloomberg, під час візиту Путіна до Монголії планується обговорення будівництва нового газопроводу "Сила Сибіру 2" через Монголію до Китаю. Це, ймовірно, пояснює, чому Путін отримав гарантії того, що його не буде арештовано за ордером Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Кремлі відреагували на можливий арешт Путіна у Монголії. Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Росія не має проблем з Монголією під час візиту Путіна до країни, яка є членом Міжнародного кримінального суду та може арештувати російського диктатора.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини