Головна Новини Світ Азія Напруженість з Китаєм: Японія не відправлятиме урядову делегацію на Олімпійські ігри
commentss НОВИНИ Всі новини

Напруженість з Китаєм: Японія не відправлятиме урядову делегацію на Олімпійські ігри

На Олімпіаді будуть присутні чиновники, які мають безпосередній зв'язок з Іграми

24 грудня 2021, 10:34
Поділіться публікацією:

Японія не відправлятиме урядову делегацію на Зимові Олімпійські ігри 2022 року в Пекіні в лютому, що, ймовірно, призведе до поглиблення напруженості у відносинах з Китаєм. Про це повідомляє Reuters.

Напруженість з Китаєм: Японія не відправлятиме урядову делегацію на Олімпійські ігри

Олімпійські кільця на будівлі Національного центру зі стрибків на лижах - Reuters

Рішення Токіо було прийнято після дипломатичного бойкоту Ігор на чолі з США через стурбованість правами людини в Китаї. Хоча Японія є партнером Сполучених Штатів, вона також має міцні економічні зв’язки з Китаєм.

Токіо не відправлятиме урядову делегацію на Ігри, а натомість відправить деяких чиновників, які мають безпосередній зв'язок з Олімпіадою, сказав на брифінгу головний секретар кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно.

Серед них Сейко Хашимото, голова оргкомітету Токіо-2020, а також голови національних олімпійських і паралімпійських комітетів.

"Японія вважає, що для Китаю важливо забезпечити свободу, повагу до основних прав людини і верховенства права, які є універсальними цінностями міжнародного співтовариства. Японія вирішує ці питання з Китаєм безпосередньо на різних рівнях. Як показали Ігри в Токіо, Олімпійські та Паралімпійські ігри – це свято миру та спорту, які надають сміливості всьому світу. Уряд Японії надав свою відповідь щодо Зимових Олімпійських ігор у Пекіні, врахувавши ці моменти та прийняв рішення самостійно", — сказав Мацуно.

Відсутність японських офіційних осіб не розглядається під жодним "конкретним терміном", сказав Мацуно, вказуючи на те, що уряд не називає цей крок бойкотом.

Японія, як правило, більш м’яко ставиться до питання прав людини в Китаї, що відображає її широку залежність від Китаю не лише як виробничого центру, а й як ринку всього, від автомобілів до будівельного обладнання.

Тим не менш, прем'єр-міністр Фуміо Кісіда зіткнувся зі зростаючим тиском у своїй правлячій Ліберально-демократичній партії, щоб вона зайняла жорсткішу позицію щодо Китаю, повідомляє громадська телекомпанія NHK.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Китай очікує, що Зимові Олімпійські ігри спричинять спалах Covid-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини