Головна Новини Світ Азія Не вір своїм очам. Державні ЗМІ Північної Кореї підробляють фотографії
commentss НОВИНИ Всі новини

Не вір своїм очам. Державні ЗМІ Північної Кореї підробляють фотографії

Корейські ЗМІ використовують графічні програми та домальовують відсутні предмети. Наприклад медичні маски, місяць чи ціле небо.

23 грудня 2022, 12:05 comments2448
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Пропагандистські ЗМІ в КНДР регулярно використовують фотошоп для своїх цілей і представляють фотографії на державних ресурсах так, щоб вони відповідали цілям керівництва. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NK News, які створили добірку фотографій, що були оброблені графічними програмами.

Не вір своїм очам. Державні ЗМІ Північної Кореї підробляють фотографії

Корейські ЗМІ підроблюють фото. Фото з відкритих джерел

Підробка фотографій режимами та диктатурами є звичайною практикою. Механізми маніпуляції добре розуміють Кім Чен Ин та його пропаганда. Фотографії Північної Кореї масово підробляють і ретушують.

Під час пандемії у 2020 році, державні ЗМІ Північної Кореї домальовували маски на своїх фото, показуючи, що люди в КНДР дотримуються маскового режиму.

Не вір своїм очам. Державні ЗМІ Північної Кореї підробляють фотографії - фото 2

Окрім масок, редактори державних ЗМІ також додають і інші ефекти. Наприклад на нижній фото добре помітно, що фотошоп взятий з астрономічного зображення та просто вставлений зверху. Місяць виглядає занадто великим та не світиться.

Не вір своїм очам. Державні ЗМІ Північної Кореї підробляють фотографії - фото 3

Не тільки місяць, корейці також змінюють і небо на фотографіях. Це стає зрозуміло, якщо порівняти два зображення. Візерунки хмар на обох зображеннях однакові, хоча фотографії були зроблені в протилежних напрямках, і є видимі недоліки там, де небо межує з будівлями та деревами.

Не вір своїм очам. Державні ЗМІ Північної Кореї підробляють фотографії - фото 4

Не вір своїм очам. Державні ЗМІ Північної Кореї підробляють фотографії - фото 5
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що приватна військова компанія "Вагнер" російського бізнесмена Євгенія Пригожина закупила зброю  в Північної Кореї.

Також "Коментарі" писали про велике пограбування в КНДР. Злодії, яких підтримує корейський народ викрали з бронемашини понад 200 кг золота на загальну суму в понад 12 млн доларів. Влада Північної Кореї посилила обшуки і перевірки в прикордонних регіонах, куди ймовірну втекли злочинці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини