Головна Новини Світ Азія Як у фільмі. В Північній Кореї вкрали 200 кг золота з бронемашини
commentss НОВИНИ Всі новини

Як у фільмі. В Північній Кореї вкрали 200 кг золота з бронемашини

У прикордонних містах діє надзвичайний стан, оскільки влада намагається запобігти контрабандному вивезенню награбованого до Китаю. Загальна сума золота склала 12 млн доларів.

2 грудня 2022, 17:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Троє бандитів у масках напали на броньовану машину, яка перевозила золоті злитки та викрали їх. Загальна маса золота становить 200 кг, що приблизно дорівнює 12 млн доларів США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Radio Free Asia (RFA).

Як у фільмі. В Північній Кореї вкрали 200 кг золота з бронемашини

Золоті злитки. Фото: з відкритих джерел

У країні немає ринку золота, і 200-кілограмова здобич практично нічого не варта, поки її не можна буде контрабандою переправити в Китай. Тому північнокорейська влада оголосила надзвичайний стан в прикордонних районах поблизу Китаю.

Пограбування сталось ще в середині листопада, але інформація до ЗМІ потрапила тільки на початку грудня. Броньований автомобіль з золотом рухався з прикордонних міст поблизу Китаю до столиці КНДР Пхеньяну, саме в цій частині дороги відбулась крадіжка.

За словами місцевих мешканців, через пограбування місті Хесан діє надзвичайний стан. Місто патрулюють військові та працівники прикордонної служби. Також повідомляють, що по місту розклеєні листівки з вимогою негайно повідомити місце розташування злочинців.

Загалом у Північній Кореї добувається від двох до чотирьох тонн золота на рік. Більшість золота йде на родину Кім Чен Ина, тому місцеві мешканці вважають злочинців героями.

"Мешканці сміються з влади та радіють тому, що хтось ризикував своїм життям, щоб пограбувати вантажівку із золотом і втік", — пише видання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кім Чен Ин вперше офіційно показав свою доньку. Це сталось під час запуску балістичних ракет.

Також "Коментарі" писали про заяву Білого дому США, які стверджували, що КНДР постачає зброю до Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини