Головна Новини Світ Азія Небезпечний вірус Nipah знову активізувався в Індії
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечний вірус Nipah знову активізувався в Індії

Хвороба названа на честь села в Малайзії

7 вересня 2021, 21:30
Поділіться публікацією:

В Індії зафіксовано випадки інфікування вірусом Nipah. Про це повідомляє видання Indian Express.

Небезпечний вірус Nipah знову активізувався в Індії

Кількість заражених зростає, фото Scroll.in

Підліток, що захворів на цей вірус, помер у приватній лікарні в Кожикоде. Хлопчику було 12 років. Від нього інфікувалися його родичі та медичний персонал лікарні. Смертельний випадок трапився в південному штаті Керала.

Повідомляється, що у дитини були симптоми енцефаліту та міокардиту. Аналізи хлопця відправили до Національного інституту вірусології (NIV). Там підтвердили, що у хворого був вірус Nipah.

До штату Керала виїхали фахівці державного закладу з охорони здоров'я. Список контактів 12-річного хлопчика розширився до 188 осіб. З них 20 вважаються такими, що мали первинний контакт з померлим. Ці люди мають високий рівень ризику. У двох медичних працівників почали проявлятися симптоми.

Останній спалах вірусу був у 2018 році. Тоді в Кожикоде було зареєстровано 18 підтверджених випадків, з яких 17 призвели до смерті. У Бангладеші вірус виявляли у 2001, 2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2010 та 2011 роках. В Індії спалахи поки що були виявлені у двох штатах Західній Бенгалії та Кералі.

Вірус Nipah був остаточно встановлений як зоонозна інфекція. Вірус був виділений та ідентифікований у 1999 році. Хвороба названа на честь села в Малайзії Сунгай — Nipah.

Вірус може передаватися через заражену їжу або безпосередньо між людьми. Збудником, що викликає енцефаліт NiV, є РНК-вірус сімейства Paramyxoviridae, роду Henipavirus, що тісно пов'язаний з вірусом Hendra (HeV), який був виділений в Австралії в 1994 році.

Людина також може заразитися, якщо вона тісно контактує з зараженою твариною — кажанами або іншими тваринами, такими як свині, — або з їх рідинами, такими як слина або сеча.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Індії від таємничої лихоманки помирають діти. Лікарі з постраждалих районів — Агра, Матхура, Майнпурі, Ета, Касгандж та Фірозабад — говорять, що симптоми схожі на вірусну лихоманку денге, яку переносять комарі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини