Головна Новини Світ Азія В Індії від таємничої лихоманки помирають діти: що кажуть лікарі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Індії від таємничої лихоманки помирають діти: що кажуть лікарі

Діти, що лежать в лікарнях, дуже швидко помирають

1 вересня 2021, 18:10
Поділіться публікацією:

В Індії від таємничої лихоманки помирають діти: що кажуть лікарі

В Індії від таємничої лихоманки помирають діти, фото PTI

На півночі Індії померло вже 50 дітей. Аналізи не виявили в них коронавірусу. Про це повідомляє ВВС News.

Понад тиждень хворобою інфікуються все більше дітей з сільської місцевості найнаселенішого штату Індії. У лікарнях перебувають кілька сотень дітей зі схожими симптомами.

У дітей хвороба проявляється у вигляді високої температури, болю у суглобах, головного болю, зневоднення, нудоти, рідко в хворих є  висипання на кінцівках.

У померлих брали аналіз на Covid-19, однак позитивних результатів лаборанти не отримали. Лікарі з постраждалих районів — Агра, Матхура, Майнпурі, Ета, Касгандж та Фірозабад — говорять, що симптоми схожі на вірусну лихоманку денге, яку переносять комарі.

У дітей медики фіксували знижений вміст тромбоцитів, що може свідчити про важку форму денге. За словами доктора Ніта Кульшрестха, очільника охорони здоров'я району Фірозабад, діти, що лежать в лікарнях, дуже швидко помирають з моменту появи перших симптомів.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, поєднання епідемії Covid-19 та денге може стати дуже небезпечним для здоров'я населення тропічних країн Азії.

Щорічно у всьому світі реєструється майже 100 мільйонів важких випадків денге, що супроводжуються сильними кровотечами та порушеннями роботи внутрішніх органів. Однак досі незрозуміло, чи лише епідемія денге є причиною смертей, викликаних лихоманкою в Уттар-Прадеші.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Стамбулі на підприємстві з вироблення традиційного турецького одеколону для рук і дезинфікуючого засобу сталася сильна пожежа. Полум'я охопило цехи підприємства. Очевидці чули вибухи під час пожежі.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини