Головна Новини Світ Азія "Негативно вплинули на світ": Індія про санкції щодо Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

"Негативно вплинули на світ": Індія про санкції щодо Росії

Індійські чиновники ухиляються від теми санкцій проти Російської Федерації.

22 лютого 2023, 15:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Індія не хоче говорити про санкції щодо Російської Федерації, викликані вторгненням Путіна в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

"Негативно вплинули на світ": Індія про санкції щодо Росії

Керівник МЗС Індії Джайшанкар. Фото з відкритих джерел

З початку грудня 2022 року Індія почала своє головування в G20. Країна має неоднозначне ставлення до війни в Україні, адже висловлюється проти введення військових дій, проте активно купує російські енергетичні ресурси.

Напередодні першої річниці вторгнення РФ в Україну лідери країн G7, що також входять і до G20 мають зустрітись в Японії, щоб обговорити додаткові санкції проти Росії. Офіційні особи заявили виданню Reuters, що індійські чиновники погоджуються обговорити загальний вплив війни в Україні на світову економіку, проте не підтримують ідеї виносити в загальний дискурс питання санкцій проти Росії.

"Індія не зацікавлена ​​в обговоренні або підтримці будь-яких додаткових санкцій проти Росії під час G20", — говорить один з чиновників G20  та додав, що "існуючі санкції проти Росії негативно вплинули на світ".

Інший індійський посадовець наголосив, що зібрання країн G20, це не місце для обговорення санкцій.

"G20 — це економічний форум для обговорення питань зростання", — говорить чиновник.

Раніше очільник МЗС Індії Джайшанкар розповідав, що підвищення цін на паливо призвели до скрутної економічної ситуації в країнах поблизу Індії, зокрема Шрі-Ланці, Пакистані та Бангладеш.

Також "Коментарі" писали про візит китайського дипломата Ван І до Москви, де було заявлено, що Китай сподівається досягнути нових угод з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини