Головна Новини Світ Азія Невдовзі у світі може завершитись довготривала війна: ЗМІ дізнались деталі переговорного процесу
commentss НОВИНИ Всі новини

Невдовзі у світі може завершитись довготривала війна: ЗМІ дізнались деталі переговорного процесу

Дві країни збираються для мирних переговорів, щоб завершити війну.

23 жовтня 2023, 10:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Вірменія та Азербайджан почнуть мирні переговори для підписання договорів про закінчення війни між країнами. Ймовірна зустріч представників Вірменії та Азербайджану відбудеться в Ірані. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Невдовзі у світі може завершитись довготривала війна: ЗМІ дізнались деталі переговорного процесу

Президент Азербайджану Ільхам Алієв підняв прапор в Нагірному Карабасі. Фото з відкритих джерел

Міністри закордонних справ Вірменії та Азербайджану будуть вести мирні переговори за участю представників Ірану, Туреччини та Росії. Як повідомляє іранська інформаційна агенція IRNA держави хочуть розв'язувати регіональні питання без залучення західних країн. Ймовірно вказуючи на ЄС та США.

Це питання особливо гостро стояло у Москві, яка також залучена до початку переговорного процесу. Російська інформаційна агенція Інтерфакс заявила, що для участі у переговорах до Ірану поїде міністр закордонних справ Сергій Лавров. Росія вважає себе одним з гарантів безпеки на Кавказі, однак через вторгнення в Україну Москва втрачає свій вплив у регіоні.

Нагадаємо, що після розпаду СРСР між Вірменією та Азербайджаном сталось кілька військових конфліктів. Останній з них відбувся у вересні 2023 року, коли азербайджанська армія почала військову операцію на території Нагірного Карабаху. Як наслідок цього стали договори, що невизнана Нагірно-Карабаська Республіка припинить своє існування з січня 2024 року, а майже 100 тис. вірмен залишили регіон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий оглядач Віталій Портников заявив про можливість нової війни на Кавказі. За його словами між Вірменією та Азербайджаном складні відносини через останні події. Конфлікт може статись через коридор, яким рухаються азербайджанці до Нахічеванської Автономної Республіки, що повністю відділена від Азербайджану територією Вірменії.

Також "Коментарі" писали, що у Росії відреагували на початок військових дій між Азербайджаном та Вірменією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини