Головна Новини Світ Азія У Росії відреагували на початок військових дій між Азербайджаном та Вірменією
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії відреагували на початок військових дій між Азербайджаном та Вірменією

Речниця МЗС РФ Марія Захарова відповіла на заклик Вірменії використати російських миротворців, щоб спинити військові дії Азербайджану.

19 вересня 2023, 15:37 comments1785
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

19 вересня Міністерство оборони Азербайджану оголосило про початок військової "антитерористичної операції" в Нагірному Карабасі. На ці дії відреагувала речниця МЗС РФ Марія Захарова.

У Росії відреагували на початок військових дій між Азербайджаном та Вірменією

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Речниця Міністерства закордонних справ Марія Захарова відреагувала на заклик Вірменії до Радбезу ООН та російських миротворців, які мали не допустити конфліктної ситуації у нагірному Карабасі. Захарова заявила, що Вірменія сама офіційно визнає, що Нагірний Карабах це частина Азербайджану.

"А як бути із офіційним визнанням Єревану приналежності Нагірного Карабаху до Азербайджану?", — риторично запитала Захарова.

Речниця МЗС РФ також прокоментувала ситуацію, що Азербайджан попередив Росію про початок військових дій. За її словами це відбулось за кілька хвилин до початку атаки азербайджанськими військами. Захарова стверджує, що наразі влада Росії "проводить контакти" щодо вирішення ситуації.

Нагадаємо, що Азербайджан звинуватив вірменські війська в артилерійському обстрілі з позицій російських миротворців. Це стало приводом для початку "антитерористичної операції". Вірменія відкидає звинувачення та вважає такі повідомлення дезінформацією. Крім того, Міноборони Вірменії наголосило, що не має військових формувань у Нагірному Карабасі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Вірменія почала військові навчання з США на території своєї країни. На це відреагували у Кремлі та заявили, що уважно стежать за ситуацією. Саме у Вірменії знаходить найбільша російська військова база на Кавказі.

Також "Коментарі" писали, що Захарова пригрозила Україні жорсткою відповіддю від Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини