Головна Новини Світ Азія ОАЕ затвердили китайську вакцину проти коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

ОАЕ затвердили китайську вакцину проти коронавірусу

Ця вакцина проходила випробування III фази в Еміратах з липня

9 грудня 2020, 11:42
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 9 грудня, Об'єднані Арабські Емірати схвалили вакцину проти коронавірусу, вироблену китайським фармацевтичним гігантом Sinopharm, заявивши, що її ефективність становить 86%. Державне інформаційне агентство WAM повідомило, що Міністерство охорони здоров'я оголосило про офіційну реєстрацію вакцини без будь-яких подробиць.

ОАЕ затвердили китайську вакцину проти коронавірусу

Китайский производитель вакцины Sinopharm

Ця вакцина проходила випробування III фази в Еміратах з липня і була схвалена для екстреного застосування медичними працівниками в вересні.

"Ця новина є важливим жестом довіри з боку органів охорони здоров'я Об'єднаних Арабських Еміратів у відношенні безпеки та ефективності вакцини", — зазначило WAM, додавши, що представники охорони здоров'я розглянули попередні результати випробувань фази III, які показали ККД 86%.

"Аналіз також показує, що вакцина має рівень сероконверсії (перехід від серонегативного до серопозитивних) 99% для нейтралізації антитіл і 100% ефективність у запобіганні важким і помірним випадкам захворювання", — продовжує агентство.

"Крім того, аналіз не показує серйозних побоювань з приводу безпеки".

Дві вакцини на даному етапі пройшли фазу III дослідження в Еміратах: Sinopharm і російський "Sputnik V". Емір Дубая шейх Мохаммед бен Рачед аль-Мактум заявив у листопаді, що йому зробили щеплення експериментальної вакцини, не уточнюючи, якої саме.

Нагадаємо, вчора, 8 грудня, вакцина проти Covid-19, розроблена AstraZeneca і Британським Оксфордським університетом стала першим препаратом, ефективність якого була підтверджена науковим журналом The Lancet.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Туреччина послабила карантинні заходи через нові дані про коронавірус.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини