Головна Новини Світ Азія Одностороння провокація: чому Пекін просить підтримки у Японії в проведенні Олімпійських ігор
commentss НОВИНИ Всі новини

Одностороння провокація: чому Пекін просить підтримки у Японії в проведенні Олімпійських ігор

Посланник Китаю попросив підтримки Японії в організації олімпійських змагань

16 грудня 2021, 11:58
Поділіться публікацією:

Посланник Китаю в Японії Конг Сюанью у четвер, 16 грудня, заявив, що майбутні Зимові Олімпійські ігри в Пекіні, на жаль, "використовувалися як політичний інструмент", і попросив підтримки Японії, водночас попередивши Токіо не втручатися в Тайвань. Про це повідомляє Reuters.

Одностороння провокація: чому Пекін просить підтримки у Японії в проведенні Олімпійських ігор

Жінка проходить повз трибуну для глядачів Зимових Олімпійських ігор у Пекіні - Reuters

Промова Конга відбулася в той час, коли члени Ліберально-демократичної партії (LPD) прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіди закликали до дипломатичного бойкоту Ігор у Пекіні в лютому.

Сполучені Штати та інші країни оголосили про дипломатичний бойкот Олімпіади в Пекіні через, за ​​їхніми словами, порушення прав людини в Гонконгу та китайському регіоні Сіньцзян, але Японія ще не прийняла рішення.

Раніше в четвер, 9 грудня, Кісіда заявив, що наразі не планує відвідувати Зимові Олімпійські ігри.

"На жаль, в Японії є люди, які упереджено дивляться на політичну систему Китаю ... і поширюють чутки про права людини в Сіньцзяні та Гонконгу. З огляду на те, що Китай підтримав Токіо, яке проводило Олімпіаду, я думаю, що Японія повинна мати добрі наміри щодо наших Ігор", — сказав Конг, додавши, що, схоже, Олімпіаду використовували як "політичну інструмент".

Конг був жорсткішим, коли обговорював напруженість навколо Тайваню, на який претендує Китай, яка зросла, оскільки президент Сі Цзіньпін намагається відстоювати претензії своєї країни щодо суверенітету острова, керованого демократичними силами.

Раніше цього місяця колишній прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що Японія і Сполучені Штати не зможуть стояти осторонь, якщо Китай нападе на Тайвань, і Пекін повинен це зрозуміти. читати більше

Ці коментарі викликали гнів у Пекіні, коли міністерство закордонних справ Китаю викликало посла Японії в Пекіні на "екстрену нараду".

"Нещодавно Японія робила деякі негативні кроки щодо Тайваню, кажучи, що "надзвичайна ситуація на Тайвані — це японська надзвичайна ситуація. Це одностороння провокація, і ми не можемо її прийняти", — сказав Конг.

Конг також розкритикував "Саміт за демократію", організований президентом США Джо Байденом минулого тижня, заявивши, що сам захід був "проти демократії".

"Судити про демократію будь-якої країни можуть лише самі люди цієї країни", – додав Конг.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Китай заявляє, що бойкоти не вплинуть на успіх Олімпіади, адже більшість країн усе ж таки підтримала захід.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини