Головна Новини Світ Азія Орбан планує масштабне поглинання. Це стосується країн колишнього СРСР
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан планує масштабне поглинання. Це стосується країн колишнього СРСР

Угорський уряд посилює економічну співпрацю з азійськими країнами та критикує санкції.

12 листопада 2022, 06:30 comments7768
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Найбільший комерційний банк Угорщини та східної Європи OTP незабаром оголосить про покупку одного з ключових банків в Узбекистані. Такі заяви висловлює прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який перебуває на саміті організації турецьких держав Тюркська рада. Про це пише портал "Коментарі" з посланням на Facebook Орбана.

Орбан планує масштабне поглинання. Це стосується країн колишнього СРСР

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

В Узбекистанському місті Самарканд проходить саміт Тюркська рада, на який була запрошена угорська бізнес-делегація з 60 осіб. Угорщина планує зробити інвестиції в фармацевтичний сектор Узбекистану та створити там виробничу базу. Також угорський уряд планує підписати угоди з Узбекистаном про співпрацю у постачанні товарів та роботою над атомною енергетикою.

Міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сіярто також прибув до Самарканду. Там він зустрінеться з директором "Росатому" Олексієм Ліхачовим, який будує нові блоки на угорській АЕС в місті Пакш.

"Розширення атомної електростанції в Пакшу відповідає національним стратегічним інтересам і інтересам національної безпеки Угорщини" — заявив Сіярто на своїй сторінці у Facebook.

Петер Сіярто також зазначає, що саміт Тюркської ради можна сприймати як форму миру, на відміну від "риторики ескалації", яку нібито демонструє міжнародна політика. Подібної думки дотримується і Віктор Орбан.

"Економічна співпраця замість санкцій", — пише угорський прем’єр на своїй сторінці у Facebook.

Таким чином Угорщина усе більше розвиває зв’язки зі Сходом та країнами колишнього СРСР намагаючись викупити у них фінансові установи та створити сировинні бази.

До Організації турецьких держав, метою якої є співробітництво між країнами, де офіційною мовою є турецька, входять Азербайджан, Казахстан, Киргизстан, Туреччина та Узбекистан. Угорщина, як і Туркменістан, має статус спостерігача в організації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Єврокомісія хоче покарати Угорщину.

Також "Коментарі" писали про одну країну ЄС, яка не підтримала рішення про надання Україні 18 млрд євро фінансової допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини