Головна Новини Світ Азія Пакистан завдав удару у відповідь по території Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

Пакистан завдав удару у відповідь по території Ірану

Після ударів Ірану по території Пакистану, останні відповіли та атакували бойовиків, однак вже на іранських землях.

18 січня 2024, 09:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Пакистан заявив, що провів удари по спеціальних цілях угрупувань бойовиків у провінції Сістан і Белуджистан, що знаходиться на території Ірану. Таким чином Пакистан відповів на нещодавні атаки Ірану по своїй території, які за заявами Тегерану були здійснені проти терористів.

Пакистан завдав удару у відповідь по території Ірану

Іракська провінція Сістан і Белуджистан, яка була атакована Пакистаном. Фото з відкритих джерел

Пакистан атакував ракетами пости двох бойових угруповань — Фронту визволення Белуджистану та Армії визволення Белуджистану — поблизу міста Сераван в іранській провінції Сістан і Белуджистан. Формально метою атаки не були обʼєкти іранських військ.

"Сьогодні вранці Пакистан завдав серії високоскоординованих і спеціально націлених точних військових ударів по притулках терористів у провінції Сістан і Белуджистан в Ірані", — йдеться в заяві МЗС Пакистану з додатком, що "кілька терористів було вбито".

Також у Міністерство закордонних справ Пакистану вказали у офіційній заяві, що метою атаки, здійсненої спецслужбами, були "терористи". При цьому було запевнено, що Пакистан "повністю поважає суверенітет і територіальну цілісність Ірану".

Наразі місцеві ЗМІ повідомляють, що в наслідок удару було вбито 3 жінок та 4 дітей.

Нагадаємо, що 16 січня Іран завдав ударів по території Пакистану ракетами та дронами. Тегеран повідомив, що основними цілями стали бойовики сунітського угруповання "Джейш аль-Адль". В Ісламабаді різко відреагували на такі дії та вказали, що "це порушення територіальної цілісності Пакистану", а дії Ірану є "абсолютно неприйнятними та можуть мати серйозні наслідки".

Белуджистан – це історичний регіон, який розташований на території Ірану, Пакистану та Афганістану. Його заселяють переважно етнічні белуджани. Деякі з них сформували бойові угрупування, щоб відділитись від трьох країн та створити "Великий Белуджистан".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини