Головна Новини Світ Азія Пашинян заявив про пошук нових партнерів для Вірменії: що відповіли у Кремлі
commentss НОВИНИ Всі новини

Пашинян заявив про пошук нових партнерів для Вірменії: що відповіли у Кремлі

Пашинян каже, що в тривалій присутності військових баз РФ немає переваг

26 жовтня 2023, 16:46
Поділіться публікацією:

Через те, що Росія не виконала свої союзницькі зобов'язання, Вірменія шокує нових партнерів. Таку заяву зробив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян в інтерв'ю The Wall Street Journal.

Пашинян заявив про пошук нових партнерів для Вірменії: що відповіли у Кремлі

Нікол Пашинян (фото з відкритих джерел)

Роблячи таку заяву, він пояснив, що мова йде про недавні події в Карабасі. А ще, за його словами, Вірменія більше не бачить жодних переваг у тривалій присутності військових баз РФ.

"Ці події підвели нас до рішення, що нам потрібно диверсифікувати наші відносини у сфері безпеки. Саме це ми і намагаємося зробити зараз", — сказав Пашинян.

На ці слова відразу відреагували у Кремлі. Зокрема, речник Путіна Дмитро Пєсков сказав, що в Кремлі "не схильні сприймати Wall Street Journal як першоджерело" і збираються поговорити про відносини з Вірменією під час зустрічі.

"Негоже Росії і Вірменії спілкуватися через газети, тим більше, через Wall Street Journal", — цитують слова Пєскова російські РИА Новости.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Вірменія ратифікувала Римський статут3 жовтня парламент Вірменії нарешті ратифікував Римський статут Міжнародного кримінального суду. Тож тепер Путіна мають арештувати, якщо він прибуде до цієї країни. Адже МКС у березні 2023 року видав ордер на арешт російського президента за підозрою в примусовій депортації дітей з України на територію Росії. У Кремлі з відповіддю не забарилися. Пєсков заявив, що приєднання Вірменії до Римського статуту є некоректним рішенням.

Коментуючи рішення парламенту Вірменії, Пєсков заявив, що Росія вважає народ Вірменії братнім, але до керівництва цієї країни має питання. Також він заявив, що Кремль не хотів би, щоб Путіну колись довелося відмовлятися від візиту до Вірменії.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини