Головна Новини Світ Азія Пентагон попереджав «Талібан» про авіаудари, поки ті не захопили Кабул
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон попереджав «Талібан» про авіаудари, поки ті не захопили Кабул

8 серпня війська США завдали авіаударів по позиціях бойовиків Талібану в місті Шеберган

29 вересня 2021, 04:24
Поділіться публікацією:

У Міністерстві оборони США попереджали представників терористичної організації "Талібан" про те, що наносити авіаудари, поки ті не захопили столицю Афганістану — Кабул. Про це повідомили в ефірі американського телеканалу NBC News. Глава Центрального командування США генерал Френк Макккензі підтвердив цю інформацію. Він пояснив, що авіаудари потрібні були, щоб таліби не потрапили в Кабул до тих пір, поки там залишалися американські військові. Тоді Маккензі особисто зустрічався в Катарі з одним з лідерів "Талібану" Абдул Гані Барадар. Генерал показав представнику терористів карту Афганістану і ткнув пальцем в округ, до якого таліби не мали права заходити, поки не закінчиться виведення американських військ. Цю ж інформацію підтвердили три інсайдери в Пентагоні.

Пентагон попереджав «Талібан» про авіаудари, поки ті не захопили Кабул

Таліби - фото з відкритих джерел


Тоді "Талібан" погодився з вимогою Пентагону, але додав, що на той момент деякі терористи вже були на території, що оточує Кабул. Тому представник талібів запропонував США посилити оборонні заходи навколо аеропорту Кабула. Однак вже на наступний день після цієї розмови таліби захопили Кабул, і США не відповіли авіаударами через потенційну загрозу цивільному населенню. 8 серпня війська США завдали авіаударів по позиціях бойовиків Талібану в місті Шеберган. Вдалося ліквідувати понад 200 бойовиків.


Нагадаємо, влада, яку тепер представляють мусульманські таліби, розширюють список заборон для жителів країни. Ще раніше представники войовничого руху ввели заборону для чоловіків голити бороди. Тепер войовнича влада не дозволяє одновірців виставляти в соціальних мережах Селфі і популяризувати західний стиль одягу. Про це повідомляє The Wall Street Journal. Керівник міністерства оборони Мавлаві Якуб схвалює ці новації і дотримується думки, що це представникам мусульманського руху може тільки нашкодити. Адже розсекречує місця, де працює командування ісламістів.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини