Головна Новини Світ Азія Північна Корея готується прийняти перших туристів: це представники Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Північна Корея готується прийняти перших туристів: це представники Путіна

КНДР чотири роки не відкривала свою країну для туристичних подорожей для іноземців. Очікується, що перший тур пройде за особливими обставинами з представниками Путіна.

14 січня 2024, 11:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після початку пандемії коронавірусу Кім Чен Ин закрив кордони КНДР для туристів у 2020 році. Однак тепер група представників з Росії стане першими туристами, які потраплять до Північної Кореї. 

Північна Корея готується прийняти перших туристів: це представники Путіна

Лідер КНДР Кім Чен Ин. Фото з відкритих джерел

У 2020 році Північна Корея запровадила найсуворіший прикордонний контроль через поширення коронавірусу. На противагу більшості країн, КНДР досі не відкрила свої кордони для іноземців. 

У грудні 2023 року губернатор Причорноморського краю відвідав Північну Корею, де міг домовитись про відновлення туризму. Нещодавно туристична агенція з Владивостока повідомила про чотириденний туристичний тур організований цим губернатором, який включатиме зупинки в Пхеньяні та на гірськолижному курорті. 

Генеральний менеджер китайської туристичної компанії Koryo Tours Саймон Кокерелл зауважив, що туристичний візит представників Путіна відбудеться за особливих обставин. 

"Це хороший знак, але я б не говорив, що він обов’язково призведе до більшого відкриття кордонів через особливі обставини цієї однієї поїздки. Але враховуючи, що туристів не було понад чотири роки, будь-яку туристичну поїздку можна розглядати як позитивний крок вперед", — сказав Саймон Кокерелл виданню Reuters.

Таким чином російські туристи стануть першими, хто відвідає КНДР у туристичних цілях після пандемії коронавірусу, однак найбільший ринок до цього був за Китаєм. Згідно з оцінками ресурсу NK News до початку пандемії Північна Корея переживала туристичний бум на китайських туристів, які могли забезпечити додатковий дохід КНДР на рівні 175 млн доларів у 2019 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай проголосив "рік дружби" з союзником Росії — Північною Кореєю.

Також "Коментарі" писали, що у Британії назвали "приниження", на які пішов Путін через війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини