Головна Новини Світ Китай Китай проголосив "рік дружби" з союзником Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай проголосив "рік дружби" з союзником Росії

Китайський лідер Сі Цзіньпін у новорічному привітанні оголосив 2024 "роком дружби" з Північною Кореєю.

4 січня 2024, 10:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На початку 2024 року вище керівництво Комуністичної партії Китаю на чолі з Сі Цзіньпіном обмінялось привітаннями з генсеком Трудової партії Кореї Кім Чен Ином та оголосили про "Рік дружби між Китаєм і Північною Кореєю". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву МЗС Китаю.

Китай проголосив "рік дружби" з союзником Росії

Лідер Китаю Сі Цзіньпін. Фото з відкритих джерел

У своєму новорічному привітанні лідер КНР Сі Цзіньпін заявив, що Китай та Північна Корея є дружніми країнами, а відносини між державами формувались старшими поколіннями та покращувались у "революційній боротьбі крові і вогню та поглиблювалися в процесі соціалістичного будівництва". 

Сі Цзіньпін наголосив, що Китай готовий співпрацювати з КНДР та розглядає нову еру дружби між країнами як "довгострокову перспективу", а "Рік дружби між Китаєм і КНДР", який присвячений 75 рокам дипломатичних відносин посилить ці прагнення.

Лідер КНДР Кім Чен Ин також заявив про новий етап розвитку відносин між КНР та Північною Кореєю зазначивши, що обидві країни оголосили 2024 рік "Роком дружби між КНДР та Китаєм". За словами Кім Чен Ина країни проведуть у 2024 році ряд заходів, щоб зміцнити дружбу, зокрема вони стосуються політичної, культурної, економічної та інших сфер.

Нагадаємо, що у листопаді 2023 року пройшла зустріч між президентом РФ Володимиром Путіним та лідером КНДР Кім Чен Ином, де було оголошено про розширене співробітництво. Розвідка Південної Кореї та США заявили, що КНДР відправила до Росії понад мільйон артилерійських снарядів для війни в Україні. Аналітики вказують, що Росія могла своєму союзнику запропонувати нові технології в обмін на поставки зброї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Китаї відреагували на ракетний удар Росії по Україні.

Також "Коментарі" писали, що Кім Чен Ин видав наказ Північній Кореї готуватись до війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини