Головна Новини Світ Азія Північна Корея прийняла перших туристів після пандемії: з якої країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Північна Корея прийняла перших туристів після пандемії: з якої країни

Російські туристи стали першими, які відвідали Північну Корею після пандемії. Через санкції, громадяни РФ майже втратили можливість відпочивати у Європі та шукають альтернативи.

13 лютого 2024, 11:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Громадяни Росії стали першими туристами у Північній Кореї після чотирирічної перерви у зв'язку з пандемією коронавірусу. Поїздка росіян до КНДР стала несподіванкою для азійських туроператорів, які були основними постачальниками туристів в Північну Корею.

Північна Корея прийняла перших туристів після пандемії: з якої країни

Російські туристи приїхали до Північної Кореї. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну російські туристи обмежені для поїздок у Європу. А міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у жовтні минулого року дав рекомендацію росіянам їхати на відпочинок у Північну Корею. Тепер співпраця між двома країнами посилилась і перша група російських туристів прибула до Північної Кореї 9 лютого.

Генеральна директорка агентства "Восток Інтур" Інна Мухіна, яка отримала перший з 2020 року дозвіл для туристів РФ, повідомила, що росіяни відвідають столицю Пхеньян, а потім покатаються на лижах. Для відвідин КНДР група вилетіла з аеропорту Владивостока на Далекому Сході Росії.

Також Мухіна розповіла, що росіяни мають різну мотивацію для туристичної подорожі в Північну Корею. Хтось, за її словами, бачить цікавість відвідати закриту країну, тоді як інші хочуть кататись на лижах або сноубордах.

За словами Мухіної, це не традиційна туристична група, а "пробна туристична делегація", яка може прокласти шлях для інших російських туристів. Чотириденний тур був організований губернатором Причорноморського краю, який у грудні 2023 року відвідав КНДР.

Ця поїздка стала несподіванкою для азійських спостерігачів, які очікували, що перші туристи до Північної Кореї прибудуть з Китаю. Вони у 2019 році принесли КНДР 175 млн доларів прибутку з туристичної діяльності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кім Чен Ин назвав причину, через яку готовий почати війну.

Також "Коментарі" писали, у які країни їздили відпочивати українські туристи у 2023.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини