Головна Новини Світ Азія Північна Корея вперше за 60 років зробила рідкісну згадку
commentss НОВИНИ Всі новини

Північна Корея вперше за 60 років зробила рідкісну згадку

У Північній Кореї пройшли вибори на яких оприлюднили результати інакодумства.

28 листопада 2023, 17:40 comments1538
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Північна Корея оприлюднила результати місцевих виборів у яких вперше за понад 60 років вказала результати виборців, які висловились проти чинної влади, чим підтвердили своє інакодумство. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Nikkei Asia.

Північна Корея вперше за 60 років зробила рідкісну згадку

Кім Чен Ин на регіональних виборах у Північній Кореї. Джерело: KCNA

КНДР вважається однією з найбільш авторитарних країн світу, де кожен крок її громадян контролюється відповідними організаціями. Такий режим дозволяє лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину зберігати повний контроль та абсолютну владу над країною, включно і з виборчим процесом.

Державні ЗМІ КНДР оприлюднили результати регіональних виборів у яких 0,09% проголосували проти кандидатів у провінціях та 0,13% проти кандидатів у міську раду. Це вперше з 1960-х років, коли офіційні джерела Північної Кореї повідомили про інакодумство серед виборців. Участь у голосуванні взяв також Кім Чен Ин, який кинув свій бюлетень у зелену скриньку, яка вказує підтримку кандидата, тоді як червона призначена для голосування проти. 

Явка виборців знизилась до 99,63% у порівнянні з результатом у 99,98%, який зафіксували чотири роки тому. Експерти та аналітики по КНДР вважають, що це ознака незначного послаблення контролю в Північній Кореї, де голосування є обов’язковим.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про 10 фактів про реальне життя та роботу в Північній Кореї.

Також "Коментарі" писали, що український генерал назвав країни, які входять до "вісі зла" Росії та виступають головними союзниками Кремля. За словами військового Північна Корея та Іран, це союзники РФ, які можуть постачати в Росію зброю, яка буде використана проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини