Головна Новини Світ Азія Поставки російської зброї припинилися до союзника РФ: їх випереджає інша країна
commentss НОВИНИ Всі новини

Поставки російської зброї припинилися до союзника РФ: їх випереджає інша країна

Союзник РФ перестав отримувати російську зброю після початку війни в Україні. Країна знайшла нового постачальника зброї.

30 липня 2023, 10:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія втрачає свої позиції у експорту озброєння. Індія стає найбільшим постачальником зброї для Вірменії. Останнє десятиліття найбільшим постачальником для Єревану був Кремль, але після нападу на Україну російська зброя перестала надходити до Вірменії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на азербайджанську інформаційну агенцію Caliber Az.

Поставки російської зброї припинилися до союзника РФ: їх випереджає інша країна

Індія випередила Росію у поставках зброї до Вірменії. Фото з відкритих джерел

Стокгольмський інститут досліджень проблем миру проаналізував дані поставок зброї РФ та виявив, що Москва була найбільшим постачальником військової техніки до Вірменії у період з 2011 по 2020 роки. Однак після повномасштабного вторгнення експорт зброї до кавказької країни припинився.

Восени 2022 року Індія оголосила про підписання договорів з Вірменією на поставки зброї. За інформацією ресурсу "India Defense News" підписані контракти були на суму у 400 млн доларів, тоді як оборонний бюджет Вірменії становить 1,3 млрд доларів.

Нагадаємо, що Вірменія має напруженні відносини з сусіднім Азербайджаном, які воюють за спірну територію під назвою Нагірний Карабах. А Індія є одним з лідерів у виробництві озброєння. Частка Індії на міжнародному ринку експорту зброї сягає близько 12 %.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про можливий кінець у війні за Нагірний Карабах, адже президент Азербайджана відреагував на мирну пропозицію Вірменії.

Також "Коментарі" писали про експерта аналітичного центру AtlanticCouncil, який вказує на чотири країни, які мають спільний страх від поразки Росії у війні проти України. Попри спільний страх, програш Путіна матиме для них різний характер впливу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини