Головна Новини Світ Азія Кінець війні: президент Азербайджана відреагував на мирну пропозицію Вірменії
commentss НОВИНИ Всі новини

Кінець війні: президент Азербайджана відреагував на мирну пропозицію Вірменії

Мир між Азербайджаном та Вірменією близько: Ільхам Алієв прийняв пропозицію прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна.

22 травня 2023, 17:57 comments2471
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян під час пресконференції заявив, що його країна готова визнати Нагірний Карабах частиною Азербайджану. Президент Азербайджану відреагував на запит Пашиняна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на азербайджанську державну інформаційну агенцію Azertag.

Кінець війні: президент Азербайджана відреагував на мирну пропозицію Вірменії

Ільхам Алієв та Нікол Пашинян. Фото з відкритих джерел

22 травня Нікол Пашинян погодився, що Вірменія визнає Нагірний Карабах частиною Азербайджану за умови, що вірменське населення на цій території отримає гарантії безпеки.

Президент Азербайджанської Республіки Ільхам Алієв відреагував на заяви Пашиняна та повідомив, що майбутні переговори між двома лідерами можуть принести довгостроковий мир у кавказький регіон.

Алієв вказав, що попри 30-річний період окупації, виселення близько мільйона азербайджанців, знищення інфраструктури та пам’ятників, Азербайджан приймає підписання майбутньої мирної угоди як неминучий процес і буде докладати конструктивних зусиль для цього.

Під час своєї заяви прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян допустив, що його країна може покинути ОДКБ. Організація договору про колективну безпеку (ОДКБ) — це "російське НАТО", однак вірменський лідер критикує позицію організації, адже після нападу Азербайджану Росія відмовилась захищати його країну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "російське НАТО" на межі розвалу: Путін розчаровує своїх союзників.

Також "Коментарі" писали, що  Туреччина заявила про провокацію та закрила небо для літаків з Вірменії. Причиною такого рішення стало відкриття пам'ятника у Вірменії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини