Головна Новини Світ Азія Прем'єр Індії після поїздки до Москви та критики взявся за "відновлення миру" в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Індії після поїздки до Москви та критики взявся за "відновлення миру" в Україні

Моді заявив, що Індія готова допомагати у "відновленні миру".

11 липня 2024, 16:05 comments1822
Поділіться публікацією:

 Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді після дводенного візиту до Москви вирушив до Австрії для обговорення мирних ініціатив щодо України. Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

Прем'єр Індії після поїздки до Москви та критики взявся за "відновлення миру" в Україні

Нарендра Моді і Путін (фото з відкритих джерел)

Моді зустрівся з австрійським канцлером Карлом Негаммером, заявивши, що "нинішнє століття не має бути ерою війни, а проблеми не можна вирішувати на полі бою". Він наголосив на необхідності завершення конфліктів в Україні та Газі через дипломатію.

Моді також зазначив, що Індія "готова надати будь-яку необхідну підтримку швидкому відновленню миру та стабільності в Україні". Він підкреслив, що Індія та Австрія поділяють спільну мету досягнення справедливого тривалого миру відповідно до Статуту ООН.

Канцлер Негаммер заявив, що візит Моді був важливим для того, щоб зрозуміти позицію Індії щодо України та донести занепокоєння, яке існує в Європі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін випередив Україну і запропонував Моді те, що він хотів. Рік тому Україна ініціювала реформу Ради безпеки ООН. Тоді вона могла б запропонувати від країн, що розвиваються, включення до Ради безпеки нового постійного члена – Індії і це була б чудова ініціатива, вважає економіст Олексій Кущ.

За його словами, цю ініціативу могли б підтримати США як зближення з Делі, а РФ і Китай не змогли б виступити проти. Таким чином, на його думку, Москва зробила безпрограшний хід. Якщо Захід від імені США, Британії та Франції погодиться, Індія запише цей результат Росії. Якщо не погодиться – це ще більше зблизить Індію та РФ і посилить БРІКС, масштабний саміт цієї організації пройде у Казані у жовтні, наголосив експерт.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини