Головна Новини Світ Азія Президент Казахстану втер носа Путіну: про що йде
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Казахстану втер носа Путіну: про що йде

Путін побоявся їхати у затоплені регіони Росії, де протестують росіяни

16 квітня 2024, 22:15 comments1022
Поділіться публікацією:

 Президент  Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прилетів  з робочою поїздкою на територію  Північно-Казахстанської  області.  Токаєв зробив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – території, яка потерпає від весняної повені. А от мешканці Росії, як не кликали "Путін, допоможи!",  президентського візиту в затоплений  регіон  так і не дочекались.

 Президент Казахстану втер носа Путіну: про що йде

Касим-Жомарт Токаєв (фото з відкритих джерел)

Як  інформує пресслужба Акорди, аким області Гауез Нурмухамбетов доклав Токаєву, що хвиля паводка проходить по районах Кизилжар, Есіль, Шал акина і міста Петропавловська. Режим надзвичайної ситуації оголосили  в шести районах. На сьогодні  підтоплені  більше 2 тисяч житлових будинків, евакуйовані  10 345 громадян. 

Для  оцінки та відшкодуванням матеріальних  збитків постраждалим працює комісія. Одночасно  ведеться робота з відновлення життєзабезпечувальної інфраструктури.


Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Путін боїться їхати в російські регіони, які опинилися під водою. Речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що він не збирається їхати поки в затоплений Орськ та інші райони, які опинилися практично під водою.

Але ймовірно, глава Кремля просто боїться туди їхати, адже там протестують розлючені люди. Зокрема, в Орську відбувся мітинг близько сотні людей зібралися біля пам'ятника Леніну на Комсомольській площі. Саме там є затоплена частина районів. Місцеві жителі записали звернення до глави Кремля, скандуючи в голос "Путін, допоможи", також люди скаржилися на виплати і дії влади. Росіяни розлючені через розміри виплат за постраждале майно, а також тим, що дамба, на яку витратили великі гроші з бюджету, не змогла зупинити велику.
 


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини