Головна Новини Світ Азія Президент Туреччини різко відреагував на заяву Байдена про геноцид вірмен
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Туреччини різко відреагував на заяву Байдена про геноцид вірмен

За словами Ердогана, таке рішення президента США матиме "руйнівний вплив"

27 квітня 2021, 09:16
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган розкритикував заяву американського президента Джо Байдена про геноцид вірмен в Османській імперії в 1915-1923 роках. Про це пише "Суспільне" з посиланням на видання Anadolu.

Президент Туреччини різко відреагував на заяву Байдена про геноцид вірмен

Реджеп Ердоган - фото: РИА-Новости

Турецький президент вважає, що Джо Байден "зробив заяву, що є необґрунтованою, несправедливою і такою, що суперечить фактам про болючі події, що відбулися більше століття назад". За словами президента Туреччини, Байдену слід "подивитися в дзеркало", перш ніж звинувачувати турецьку державу в геноциді.

"Як Туреччина, ми вважаємо, що нелюдяно оскаржувати страждання історії. Якщо ви називаєте це геноцидом, ви повинні подивитися в дзеркало і оцінити себе. Розслідування історичних подій і розкриття правди слід довірити професіоналам і історикам, а не політикам", — сказав Ердоган, зазначивши , що Туреччина — єдина нація і держава, що не засуджує і має чисту і задоволену совість стосовно своєї історії.

За словами Ердогана, така заява Байдена матиме "руйнівний вплив" на відносини між США і Туреччиною.

Нагадаємо, що раніше експерти розповіли порталу "Коментарі", що означає такий крок американського президента і чи є небезпека зближення Туреччини з Росією. Фахівці вважають, що після заяви Байдена тріщина у відносинах між країнами стане ще більше. Але не думають, що це призведе до кризи або тим до більш до розриву між офіційними Вашингтоном і Анкарою. США — не перша західна країна, яка визнала геноцид вірмен Османською імперією. До того ж і Штати і Туреччина, з різних причин не зацікавлені в конфліктному розрив своїх відносин, нехай складних, але все-таки партнерських.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини