Головна Новини Світ Азія Президент Туреччини закидав натовп погорільців чаєм і викликав гнів народу
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Туреччини закидав натовп погорільців чаєм і викликав гнів народу

Президент Туреччини вирішив таким чином підтримати постраждалих

6 серпня 2021, 09:00
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Ердоган потрапив у конфуз під час візиту в місто Мармарис, яке дуже постраждало від лісових пожеж. Глава країни виступив перед народом з гучною промовою, а потім почав кидати упаковки з чаєм людям, постраждалим від пожежі — мабуть, як гуманітарну допомогу. Про це повідомляє 9tv.

Президент Туреччини закидав натовп погорільців чаєм і викликав гнів народу

Реджеп Тайіп Ердоган - фото з відкритих джерел

У Туреччині вже кілька днів горять ліси, вогонь дуже близько до готелів. Найбільш постраждалі курортні міста — Бодрум, Анталія і Мармарис. Глава держави Реджеп Тайіп Ердоган вирішив підтримати населення і туристів чайними пакетиками. Але люди не зрозуміли такий жест глави держави.


У мережі з'явилося відео, на якому президент Туреччини ввечері зі свого кортежу на ходу кидає пачки чаю прямо в перехожих. Люди стоять біля дороги і дивуються, що відбувається.

Дивний жест президента викликав масу критики від громадян. Деякі звинуватили владу у тому, що вона поняття не має про справжні потреби потерпілих. Критику з боку народу підтримали і деякі турецькі політики.

Президент Туреччини закидав натовп погорільців чаєм і викликав гнів народу - фото 2
Президент Туреччини закидав натовп погорільців чаєм і викликав гнів народу - фото 3

Зазначимо, що заступник голови Народно-республіканської партії Енгін Озкоч написав у своєму Твіттері:

"Поки країна горіла, Ердоган обдаровував громадян чаєм. Тому, хто кидав, і тому, хто підбирав, має бути соромно. Вони так далеко від людей, які стали жертвами пожежі, що навіть не знають, що саме потрібно городянам після пожежі!"

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ердоган оголосив райони лісових пожеж у Туреччині зонами лиха. Це стосується провінцій Анталія, Мугла, Мерсін, Адана і Османійе. Станом на сьогодні в країні вдалося загасити більшість пожеж. У Міністерстві сільського господарства Туреччини заявили, що полум'я намагаються локалізувати як з повітря, так і з землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини