Головна Новини Світ Азія Рівень напруженості зростає: КНДР стягує зброю до зони на кордоні з Південною Кореєю
commentss НОВИНИ Всі новини

Рівень напруженості зростає: КНДР стягує зброю до зони на кордоні з Південною Кореєю

Рівень напруженості між КНДР та Південною Кореєю зростає

27 листопада 2023, 21:59
Поділіться публікацією:

Влада Північної  Кореї  стягує   армію  та  зброю в демілітаризовану  зону  неподалік кордонів  з Південною Кореєю.

 Рівень напруженості зростає: КНДР стягує зброю до зони на кордоні з Південною Кореєю

КНДР стягує зброю до кордону з Південною Кореєю (ілюстративне фото з відкритих джерел)

Про це інформує  Bloomberg, посилаючись на інформацію   представників армії Південної Кореї.

Зокрема, військовослужбовці Південної Кореї  замітили активність  на території  демілітаризованої  зони в кінці минулого тижня. Очевидно, КНДР  має намір відновлювати охоронні пости,  що  було демонтовано після того, як  оголосили міжкорейську  військову угоду в 2018 році.

Вони  також відслідковують збільшену  активність берегової артилерії  КНДР. Реагуючи  на це, в Сеулі  обіцяють вживати відповідні  заходи,  роблячи натяк на відновлення південнокорейських прикордонних постів неподалік  кордонів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що КНДР заявила про зміцнення відносин з РосієюУ Північній Кореї заявили, що відносини з Росією й далі будуть міцнішати, незважаючи на попередження та застереження Америки та інших країн. 

У повідомленні, що була опублікована представником міністерства закордонних справ Північної Кореї йдеться, що Америка "повинна звикнути до нової реальності зростаючих відносин між Північчю та Росією". Окрім цього, там назвали звинувачення державного секретаря США Ентоні Блінкена щодо військової співпраці КНДР та РФ "безвідповідальними та провокаційними", а також такими, що "посилюють небезпечну політичну та військову напругу на Корейському півострові".

Також експерти заявляли, що спілка  Північної Кореї, Росії та Китаю може призвести  до посилення  ядерного арсеналу  Пхеньяна. Це відбудеться  за рахунок  постачання плутонію і високозбагаченого урану, які  необхідні для виробництва ядерних бомб. І цим занепокоєні  на Заході.
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини