Головна Новини Світ Азія Росія погрожує колишній країні СРСР не ступати на шлях України
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія погрожує колишній країні СРСР не ступати на шлях України

Російська Федерація погрожує діям Киргизстану, які спрямовані на дерусифікацію та декомунізацію вулиць та районів Бешкеку.

28 листопада 2022, 12:19 comments2921
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Держдумі Російської Федерації відреагували на зміну російських назв вулиць в столиці Киргизстану. Російські депутати застерігають, що це може призвести до шляху, яким пішла Україна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Росія погрожує колишній країні СРСР не ступати на шлях України

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Голова парламенту Киргизії Нурлан Шакієв подав звернення аби декомунізувати та дерусифікувати вулиці в Бішкеку, столиці Киргизстану.

На таке рішення від Киргизстану відреагувала голова Міжнародного комітету нижньої палати російського парламенту Світлана Журова. Яка заявила, що такими кроками Киргизстан може потрапити в ситуацію, в якій перебуває зараз Україна. Російська депутатка наголосила, що в Україні також усе починалось з відмови від російської мови.

"Це перші маленькі кроки, щоб у підсумку видавити повністю російську мову… це, безперечно, порушить права російських людей у ​​Киргизії, багато з яких там проживають. А потім наступний етап — школи, а потім ще якийсь і буде, як у Грузії, коли молодь, на жаль, практично не розмовляє російською мовою. Ми знаємо, що і в Україні теж із цього починалося", — говорить Світлана Журова.

Також росіянка додає, що таким чином Киргизстан дає зрозуміти своїм громадянам, що вони більше не будуть говорити російською. Потім, Журова додала, що ймовірно про такі дії киргизьких політиків передадуть найвищому керівництву РФ.

"Можливо, докладуть і Володимиру Володимировичу, він трохи зробить якесь зауваження колезі, президенту Киргизії", — погрожує Світлана Журова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський депутат погрожував Вірменії та говорив про ліквідацію цієї країни.

Також "Коментарі" писали про радикальне рішення, яке прийняло керівництво Кремля щодо білоруського президента Олександра Лукашенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини