Головна Новини Світ Азія "Рускій мір" в туристичному раю: росіянам не раді у популярній країні
commentss НОВИНИ Всі новини

"Рускій мір" в туристичному раю: росіянам не раді у популярній країні

Російські туристи в Таїланді ведуть нелегальний бізнес та відбирають роботу у місцевих жителів

26 листопада 2023, 21:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, росіянам не раді в багатьох місцях по всьому світу. Таїланд став однією з найбільш відвідуваних російськими туристами країн, але місцеві жителі все частіше скаржаться на їхню присутність і незаконну діяльність в країні. 

"Рускій мір" в туристичному раю: росіянам не раді у популярній країні

У Таїланді скаржаться на російських туристів. Фото з відкритих джерел

Туризм в Таїланді є одним з найважливіших джерел доходу для країни. Після пандемії коронавірусу російські туристи масово почали їздити в азійську країну, що сприяло відновленню цього сектору економіки. А санкції Заходу проти Росії, ще більше змусили росіян звернути увагу на Таїланд.

У пік сезону – з листопада по січень – Таїланд відвідує в середньому 400 тис. росіян на місяць. Однак деякі люди залишаються на довше та засновують свої компанії, часто нелегально. Нелегальний бізнес росіян усе більше турбує місцеве населення, а поліція постійно фіксує порушення закону з боку російських туристів.

Під час курортного сезону трьох громадян Росії заарештували за те, що вони взялися на роботу, призначену лише для тайців (проведення екскурсій, продавці у магазинах, перукарі, косметологи, рибальство, вулична торгівля та інші). Поліція Таїланду пояснює, що російські підприємці конкурують не тільки з тайцями, але й між собою, що може залучити російських злочинців в країну. Ще однією проблемою місцевих мешканців є зростання цін на нерухомість, через велику кількість росіян.

Самі ж росіяни виправдовують нелегальне працевлаштування в Таїланді обмежувальними правилами щодо іноземців. Росіяни стверджують, що єдиний спосіб відкрити бізнес і залишитися в Таїланді — "це порушити закон".

Однак влада Таїланду почала шукати інші "джерела доходу", які допоможуть замінити та частково витіснити росіян. Таїланд планує залучати туристів з інших країн, яким байдуже на присутність росіян в країні. Цільовою групою стануть туристи з Казахстану, Індії, Китаю та Тайваню. Для громадян цих країн уряд Таїланду планує запропонувати умови безвізового в’їзду, якщо термін перебування не перевищує 90 днів. Крім того, Таїланд з нових туристів спробує отримати більше грошей, тому години роботи багатьох нічних клубів у Бангкоку, Пхукеті та інших туристичних містах буде продовжено.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дружня до Росії країна не пустила росіян. З рейсу зняли 20 російських туристів.

Також "Коментарі" писали, що росіяни зайшли в український ресторан у туристичній країні та не очікували такої відповіді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини