Головна Новини Світ Азія Ще одна велика країна відмовилася від співпраці з Росією: Кремль втратить десятки мільярдів доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна велика країна відмовилася від співпраці з Росією: Кремль втратить десятки мільярдів доларів

Індія повертається на Захід та відмовляється від співпраці з Росією

28 січня 2024, 20:35 comments2707
Поділіться публікацією:

Індія хоче відмовитися від співпраці з РФ та віддати перевагу США і Заходу. Мова йде про військові закупівлі на десятки мільярдів доларів. Про це повідомляє Reuters

Ще одна велика країна відмовилася від співпраці з Росією: Кремль втратить десятки мільярдів доларів

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді та Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що це сталося через те, що РФ не виконують своїх оборонних контрактів, бо змушена відправляти техніку на війну проти України.

 Стало відомо, що за останні 20 років Індія закупила у Кремлі зброї на 60 мільярдів доларів. Це становить близько 65% їх арсеналу.

"Ми навряд чи підпишемо якусь велику військову угоду з Росією. Це стало б червоною лінією для Вашингтона", — заявив експерт з Росії в нью-делійському аналітичному центрі Observer Research Foundation Нандан Уннікрішнан.

Також зміни пов'язані з політикою прем'єра Наренди Моді, яка направлення на зниження залежності від імпорту та розгортання виробництва всередині Індії. Також із США вже було підписано контракт на спільне виробництво авіаційних двигунів для винищувачів.

Також Індія хоче купити винищувачі для своїх авіаносців із Франції, розглядає компанії ЄС для купівлі технології для виробництва підводних човнів, а ще збирається придбати БПЛА MQ-9B Reaper на більш ніж 3 млрд доларів у США.

"У міру того, як війна в Україні затягується, виникають питання, чи зможе Росія постачати нам запасні частини. Це стимулює диверсифікацію", — сказав експерт з Євразії в державному Інституті оборонних досліджень та аналізу Свасті Рао.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Індія і РФ планують спільне виробництво військової технікиРосія та Індія планують спільне виробництво у сфері військових технологій. 

Як пише видання, Росія та Індія досягли суттєвого прогресу в переговорах щодо спільного виробництва військової техніки. Відповідну заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров після зустрічі з індійським міністром закордонних справ Субрахманьямом Джайшанкаром. Зустріч посадовців відбувалася у Москві.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини