Головна Новини Світ Азія Сильний землетрус в Японії, жителів евакуюють: відео з місця подій
commentss НОВИНИ Всі новини

Сильний землетрус в Японії, жителів евакуюють: відео з місця подій

Тисячі людей довелося евакуювати

20 березня 2021, 17:59 comments1017
Поділіться публікацією:
















Землетрус магнітудою 6,9 потряс сьогодні, 20 березня, північний схід Японії. Про це передає The Japan Times.

Сильний землетрус в Японії, жителів евакуюють: відео з місця подій

Фото: The Japan Times

Так, сильний землетрус магнітудою 6,9 стався біля берегів північного сходу Японії на глибині 59 км. Це сталося трохи більше ніж через місяць після землетрусу аналогічного масштабу, який влучив у регіон.

У префектурі Міягі, де вже є як мінімум один постраждалий, землетрус мав силу від 5 до 7 балів за японською шкалою сейсмічної інтенсивності.


Метеорологічне агентство випустило попередження про цунамі. Але повідомляється, що матеріальних збитків від змін рівня моря не очікується.

У зв'язку з попередженням про цунамі місто Ватари евакуює 2527 будинків і 6911 жителів.


За даними NHK, двісті будинків в Куріхара виявилися знеструмленими. Крім того, землетрус призвів до зупинки роботи деяких залізничних ліній. Але ніяких НП на атомних станціях в східній і північно-східній частині країни виявлено не було.

Центральний уряд вже створив центр кризового управління. В Офунато, префектура Івате, де рівень землетрусу склав 5 балів, міська влада відкрила центри евакуації в 69 місцях.

Трохи потрясло і Токіо. Там зафіксована активність до 3 балів.

Відзначається, що цей землетрус стався через дев'ять днів після того, як в регіоні згадували 10-ту річницю Великого землетрусу в Східній Японії. Того разу магнітуда доходила до 9 балів, а цунамі та ядерна катастрофа буквально спустошили регіон і привели до загибелі більше 15 тисяч чоловік.

Раніше повідомлялося, що в східній частині Куби, поблизу міста Моа, впав і вибухнув метеорит. За словами очевидців події, на небі було видно червоне і біле світіння, а після його зниження стався гучний вибух.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини