Головна Новини Світ Азія Союзник Росії випробував аналог ракет ATACMS
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзник Росії випробував аналог ракет ATACMS

КНДР провела випробовування пускових установок KN-24, які називають південнокорейським аналогом ATACMS

11 березня 2023, 20:30 comments1691
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

10 березня Північна Корея провела масштабні запуски ракет, серед представленої техніки були одиниці, які здійснили шість пострілів балістичними ракетами. Їх дальність склала 110 км. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання DefenseExpress.

Союзник Росії випробував аналог ракет ATACMS

Корейський ракетний комплекс KN-24. Фото з відкритих джерел

На випробовуванні ударів по "ворожих аеропортах" був присутній лідер КНДР Кім Чен Ин та його дочка, які спостерігали за запуском щонайменше шести тактичних ракет.

"Завдали потужний залп по цілі в Західному морі Кореї, встановленій шляхом імітації основних позицій оперативного аеродрому противника", — повідомляє військовий штаб Північної Кореї.

Ймовірно ракетні снаряди були запущені з комплексу KN-24. Його перша демонстративна версія була показана у 2019 році. Ця розробка створена на базі комплексу "Точка-У". Як повідомляє Defense Express у 2020 році випробування зброї показало відстань близько 400 км, через що систему KN-24 почали порівнювати з південнокорейським аналогом ATACMS.

Випробовування КНДР ймовірно є натяком на заяви США та Південної Кореї, які посилюють військову співпрацю на фоні агресивних дій Північної Кореї.

"Пхеньян, схоже, надсилає повідомлення про те, що він здатний одночасно обстріляти південнокорейські авіабази кількома тактичними ядерними боєприпасами "на перших хвилинах війни", — зазначає старший науковий співробітник програми ядерної політики Стентона Анкіт Панда.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Іран уклав контракт з Росією на купівлю винищувачів для своєї армії.

Також "Коментарі" писали, що Росія відправляє захоплену західну зброю з поля бою до Ірану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини