Головна Новини Світ Азія Союзник Росії завдав серйозного удару по "Газпрому"
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзник Росії завдав серйозного удару по "Газпрому"

“Газпром” не буде користуватися трубопроводом в Середній Азії

13 серпня 2023, 17:10
Поділіться публікацією:

Росію не збираються підключати до трубопроводу Туркменістану, яким газ поставляють до Китаю. Про це повідомляє The Moscow Times з постанням на заяву МЗС цієї країни.

Союзник Росії завдав серйозного удару по "Газпрому"

Туркменістан відмовився перекачувати російський газ до Китаю (фото з відкритих джерел)

У головному дипломатичному відомстві Туркменістану заявили, що плани Кремля щодо розширення "газового союзу" є неприйнятними з огляду на власні інтереси країни. Раніше РФ запросили до цього союзу  Казахстан та Узбекистан.

“До чинної схеми розподілу обсягів газу, що поставляється до Китаю, плани щодо розширення складу учасників проєкту газопроводу “Туркменістан — Китай” не входять”, — йдеться у заяві МЗС. 

Газ до Китаю трубопроводом постачають Туркменістан, Казахстан та Узбекистан. Його збудували китайська компанія CNPC та державний “Туркменгаз”. З 55 млрд кубометрів в рік на долю Туркменістану припадає 40 млрд кубів, а решту постачають Узбекистан та Казахстан.

Кремль придумав план, який полягав у тому, що постачати більше газу до Казахстану та Узбекистану, а зайві обсяги, з цих країн, відправити до Китаю.

Натомість у МЗС Туркменістану зауважили, що будь-які зміни у схемах та обсягах поставок мають бути узгоджені з ними, але наразі таких переговорів не проводили.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що "Газпром" перекрив газ "дружній країні" Росії. Російський "Газпром" зупинив подачу газу до Вірменії через магістральний газопровід "Північний Кавказ — Закавказзя" у зв'язку з ремонтними роботами. Про це повідомляє "Газпром Вірменія", на період проведення ремонтних робіт газопостачання споживачів республіки. здійснюватиметься за рахунок внутрішніх резервів. Обмеження споживачів не передбачаються. Відновити подачу пального планують 4 травня. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини