Головна Новини Світ Німеччина "Газпром" перекрив газ "дружній країні" Росії: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

"Газпром" перекрив газ "дружній країні" Росії: яка причина

Подачу газу зупинено у зв'язку з ремонтними роботами

1 травня 2023, 20:09 comments1109
Поділіться публікацією:

Російський "Газпром" зупинив подачу газу до Вірменії через магістральний газопровід "Північний Кавказ — Закавказзя" у зв'язку з ремонтними роботами. Про це повідомляє "Газпром Вірменія", на період проведення ремонтних робіт газопостачання споживачів республіки. здійснюватиметься за рахунок внутрішніх резервів. Обмеження споживачів не передбачаються. Відновити подачу пального планують 4 травня.

"Газпром" перекрив газ "дружній країні" Росії: яка причина

"Газпром" зупинив подачу газу до Вірменії (фото з відкритих джерел)

"З 08:00 1 травня до 20:00 4 травня на магістральному газопроводі "Північний Кавказ — Закавказзя" на території Ставропольського краю будуть проведені планові ремонтні роботи, у зв'язку з чим буде припинена подача природного газу до Вірменії по вказаному газопроводу", — йдеться в повідомленні компанії.

 Відомо, що газопровід "Північний Кавказ — Закавказзя" протяжністю 612 км був введений в експлуатацію в 1988 році. Проєктна потужність газопроводу 1,8 млрд куб. м на рік.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що зростання цін на "блакитне паливо" торкнулося всіх країн Євросоюзу. У період із другої половини 2021 року до другої половини 2022 року у всіх країнах Європейського Союзу зросли ціни на газ. Зазначається, що середні ціни на газ у країнах Європейського Союзу зросли з 7,8 до 11,4 євро за 100 кВт-год. Така вартість є найвищою в історії Євростату. У період із другої половини 2021 року до другої половини 2022 року ціни на газ зросли у всіх 27 країнах ЄС. Найбільше ціни на газ подорожчали у Чехії (+231%), Румунії (+165%), Латвії (+157%), Литві (+112%) та Бельгії (+102%). Тільки у двох країнах ЄС ціна зросла не суттєво, у Хорватії (14%) та Словаччині (18%). За даними Євростату, ціни почали зростати ще до російського вторгнення до України. Уряди країн ЄС у різний спосіб намагалися виправити ситуацію

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини