Головна Новини Світ Азія США знайшли нових союзників проти азійського ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

США знайшли нових союзників проти азійського ворога

Американський президент знайшов та підписав договори про співпрацю з АСЕАН для протистояння проти Китаю в азійському регіоні.

12 листопада 2022, 20:05 comments2469
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден і лідери Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) офіційно оголосили в суботу про "всеосяжне стратегічне партнерство", наголошуючи на важливості більшої участі США в регіоні в умовах зростання могутності Китаю.

США знайшли нових союзників проти азійського ворога

Джо Байден і лідер Камбоджі на зустрічі АСЕАН. Фото: з відкритих джерел

Між США та Китаєм постійно росте напруга. Нещодавно, американці спіймали китайських технологічних шпигунів. Попри це Сі Цзіньпін заявив, що Китай в майбутньому випередить США технологічно. Окрім того, США наполягає на незалежності Тайваню, тоді як Китай хоче зробити острівну країну частиною свого тоталітарного ладу.

Такі дії Китаю посилюють занепокоєння в інших країнах азійського регіону, особливо після нападу Росії на Україну. Дії Путіна підтвердили, що авторитарні лідери можуть розпочати безглузду війну. Таким чином противник Китаю США та лідери Асоціації держав Південно-Східної Азії посилюють економічну та політичну співпрацю.

"Разом ми вирішимо найбільші проблеми нашого часу", — повідомив президент США Джо Байден після приїзду до Камбоджі.

Попри те, що Китай є найбільшим партнером АСЕАН, він заявляє територіальні претензії кільком членам азійської організації: Брунею, Малайзії, Філіппінам та В'єтнаму.

Білий дім підготував список нових ініціатив для саміту США-АСЕАН. Міжнародна економічна та політична організація АСЕАН була створена в 1967 році. Станом на 2022 рік вона складається з 10 країн: Камбоджа, Індонезія, Лаос, М'янма, Сінгапур, Малайзія, Таїланд, Філіппіни, В'єтнам, Бруней.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що Пентагон відмовився від своєї найпотужнішої атомної зброї.

Також "Коментарі" писали про виступ Байдена на кліматичному саміті, де президент США згадав про Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини