Головна Новини Світ США Армія США відмовляється від своєї найпотужнішої зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія США відмовляється від своєї найпотужнішої зброї

США утилізує найбільшу бомбу у своєму військовому арсеналі

5 листопада 2022, 19:35 comments1347
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Пентагон опублікував новий звіт про майбутнє ядерного арсеналу США. З документи стає зрозуміло, що найпотужніша зброя США буде знята. Цією зброєю є гравітаційна бомба, що в кілька десятків разів потужніша ніж ядерні бомби, які скинули на Хіросіму та Нагасакі.

Армія США відмовляється від своєї найпотужнішої зброї

Гравітаційна бомба B83. Фото з відкритих джерел

Звіт показує, що гравітаційна бомба B83, яка оснащена термоядерною боєголовкою потужністю 1,2 мега тони зникне з арсеналу США. Пентагон вважає, що наразі для США не потрібна така потужна зброя.

Попри те, що США відмовилось від найпотужнішої своєї бомби, ядерна зброя залишиться, адже вона є елементом стримування великих армій. Пентагон розробляє сучасну балістичну ракету Sentinel, яка має оновити та замінити старішу ядерну зброю.

Сполучені Штати рухаються в напрямку більш розумної зброї, як-от так званої далекобійної зброї, ядерної крилатої ракети повітряного базування, тоді як Китай і Росія більше зосереджуються на високоманеврених ядерних гіперзвукових ракетах, стверджує заступник помічника міністра оборони США Річард Джонсон.

Гравітаційна бомба B83 – це бомба вагою близько тони, яка не має точної системи наведення, адже з її потужністю це не потрібно. Ця зброя була розроблена Пентагоном для знищення цілей під землею, зокрема бункерів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сполучені Штати прискорять доставку тактичних ядерних ракет до Європи, через постійні погрози президента Росії Володимира Путіна.

Також "Коментарі" писали про найбільший американський підводний човен, який прибув до Європи. Субмарина оснащена ядерним озброєнням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Dr.Fire

6 листопада 2022, 17:49

just drop it off on moskovia

Dr.Fire

6 листопада 2022, 17:49

just drop it off on moskovia

Ігор

5 листопада 2022, 20:08

Наша війна це війна не розуму, а технологій. Маразм Байдена, за бажанням використати нас, як інструмент, надав високотехнологічну зброю. Це і є наша єдина перевага. А рушійною силою є бажання корумпованих мати нові можливості для розкрадання - свої країну так розікрали, що вже не вистачає на всіх кумів, друзів, мажорів. Зараз розкрадаємо допомогу, гуманітарку, ..., тощо. Потім отримаємо мільярди репарацій і активів від недолугих росіян.


Новини