Головна Новини Світ Азія Сталась перестрілка на кордоні Таджикистану та Киргизстану
commentss НОВИНИ Всі новини

Сталась перестрілка на кордоні Таджикистану та Киргизстану

Нова сутичка в Азії

14 вересня 2022, 10:14
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На кордоні обох країн, які належать до ОДКБ, Таджикистан та Киргизстан сталась перестрілка між прикордонниками. Про це повідомляє "УНН" з посиланням на прикордонну службу Киргизстану.

Сталась перестрілка на кордоні Таджикистану та Киргизстану

Сталась перестрілка на кордоні Таджикистану та Киргизстану. Фото з відкритих джерел

За повідомленням стає зрозуміло, що вранці 14 вересня на кордоні між Таджикистаном та Киргизстаном стався конфлікт з використанням вогнепальної зброї.

Прикордонна служба Киргизстану стверджує, що під час служби їх загін зустрів прикордонників з сусідньої країни у бойовому стані на ділянці кордону з порушеннями домовленостей про прикордонне патрулювання.

Прикордонники з Киргизстану намагались донести до колег з Таджикистану, щоб ті покинули цю територію. На що отримали у відповідь вистріли зі зброї. Киргизстанські прикордонники також почали стріляти.

Також відомо, що з таджицького боку використовувались міномети. За інформацією офіційних джерел Киргизстану в перестрілці з їх боку жертви відсутні. Тоді як з боку таджицької сторони є двоє поранених та один загиблий прикордонник.

Наразі ряд ЗМІ заявляє, що країни почали перемовини, щодо вирішення конфлікту. Цікавим є той факт, що обидві країни належать до ОДКБ – це військова організація про колективну безпеку, на чолі якої стоїть Російська Федерація.

Це вже не перший конфлікт між країнами, чиї кордони стають причиною перестрілки. Раніше, на початку 2022 року між обома країнами також сталась перестрілка.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про, що Росія витрачає мільйони на свої інтереси у різних країнах світу.

Також "Коментарі" писали про нове загострення між Вірменією та Азербайджаном.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини