Головна Новини Світ Азія Стало відомо, хто взяв на себе відповідальність за ракетний удар по аеропорту Кабула
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, хто взяв на себе відповідальність за ракетний удар по аеропорту Кабула

Протиракетні системи змогли перехопити п'ять ракет, які випустили по аеропорту Кабула

30 серпня 2021, 17:01
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Сьогодні вранці, 30 серпня, по аеропорту в столиці Афганістану випустили кілька ракет. Стало відомо, хто взяв на себе відповідальність. Про це повідомляє видання Al Arabiya. Офіційні представники Сполучених Штатів Америки заявили, що системи протиракетної оборони змогли перехопити п'ять ракет.

Стало відомо, хто взяв на себе відповідальність за ракетний удар по аеропорту Кабула

Аеропорт Кабула. Фото: Anadolu Agency via AFP/EastNews

Відповідальність за ракетний удар взяло на себе угрупування "Ісламська держава". У повідомленні, яке поширили терористи, вказується, що вони зробили обстріл території аеропорту шістьма ракетами "Катюша".

Інформації про загиблих або поранених немає.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що по території кабульського аеропорту невідомі випустили кілька ракет. Більшу частину з них перехопили системи захисту під назвою C-RAM. Вони знаходяться в аеропорту і призначені для захисту сухопутних військ від ракет і артилерійських снарядів. За інформацією ЗМІ, обстріл був здійснений з півночі країни. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що українські військовослужбовці провели зухвалу операцію на території Афганістану. Її метою була евакуацію мирного населення. Повідомляється, що солдати пішки вийшли з аеропорту і попрямували на місцевий базар, щоб розшукати афганців, які потребували евакуації. Виявивши мікроавтобуси з афганцями, військові оточили та супроводили їх до аеропорту, де посадили на транспортний літак. Евакуйованими були афганські перекладачі з сім'ями, які працювали з міжнародними ЗМІ та канадським військовими. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини