Головна Новини Світ Азія Українські військові провели зухвалу операцію в Афганістані: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські військові провели зухвалу операцію в Афганістані: подробиці

Українські військові евакуювали афганців з Кабула

30 серпня 2021, 14:50 comments1217
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Українські військовослужбовці провели сміливу операцію з евакуації афганців. Про це повідомляє видання The Globe and Mail.

Українські військові провели зухвалу операцію в Афганістані: подробиці

Евакуйовані афганці. Anadolu Agency / Getty Images.

Як стало відомо, з афганськими перекладачами, які працювали з міжнародними ЗМІ та канадським військовим, а також їх сім'ями, прибув до Києва. Для їх евакуації українські військові які дислокувалися в аеропорту Кабула провели сміливу операцію.

Повідомляється, що евакуація перекладачів була здійснена п'ятничним ранком в Кабулі, на наступний день після того, як останній канадський евакуаційний літак покинув Афганістан, і через кілька годин після атаки терориста-смертника в одного з воріт аеропорту.

Українські військові пішки покинули територію аеропорту і увійшли в місто для того, щоб супроводжувати декілька автомобілів. з перекладачами, які прямували в Канаду і їх сім'ї (19 осіб). У солдатів були фотографії номерних знаків транспортних засобів. Вони оточили автомобілі і супроводжували їх до аеропорту протягом більш пів кілометра.

"Конвой увійшов (на територію аеропорту), тому що українці вийшли. Вони прийшли на місцевий базар, щоб знайти нас, — розповів Мохаммед Шаріф Шараф, який протягом десяти років працював перекладачем і помічником іноземних журналістів з місцевих жителів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що по Аеропорту Кабула було завдано ракетного удару. Для відбиття атаки були задіяні системи C-RAM, які перебували в аеропорту столиці Афганістану. Вони призначаються для захисту сухопутних військ від ракет, артилерії і мінометів. Згідно з даними ЗМІ, однією з п'яти випущених ракет вдалося досягти території аеропорту. Повідомлень про постраждалих немає. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що в Афганістані члени радикального руху "Талібан" відкрили вогонь по мирних жителях. Інцидент стався в афганській провінції Нангархар. Жителі одного з міст вийшли на вулицю, щоб провести мітинг на підтримку прапора Афганістану. Їх вимогою було те, щоб національні прапори знову повісили на офіси замість прапорів "Талібану". В результаті стрілянини загинули і були поранені мітинг. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини