Головна Новини Світ Азія Таліби створили в Афганістані "алкогольну річку": у канал вилили близько 3000 літрів спиртного (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Таліби створили в Афганістані "алкогольну річку": у канал вилили близько 3000 літрів спиртного (ВІДЕО)

Продавати та вживати спиртне в країні було заборонено навіть за попереднього режиму

3 січня 2022, 17:50
Поділіться публікацією:

Таліби, які захопили владу в Афганістані, провели в Кабулі антиалкогольний рейд, у ході якого виявили близько 3000 літрів алкоголю у місцевих продавців та вилили його у канал. Про це пише ТСН, посилаючись на The Guardian.

Таліби створили в Афганістані "алкогольну річку": у канал вилили близько 3000 літрів спиртного (ВІДЕО)

Таліби створили в Афганістані "алкогольну річку" - скріншот з відео

Зазначається, що відеоролик, де озброєні люди ллють спиртні напої з бочок у канал, оприлюднило Головне управління розвідки Афганістану. На кадрах також помітно трьох затриманих, які продавали заборонені в ісламських країнах напої.


"Мусульмани повинні серйозно утримуватися від виробництва та продажу алкоголю", – цитує видання мова одного із проповідників ісламу.

Зазначається, що продавати та вживати спиртне в країні було заборонено навіть за попереднього режиму, проте представники "Талібану" набагато суворіше ставляться до цього явища, вимагаючи дотримання законів ісламу.

Відомо, що з моменту захоплення влади в Афганістані талібами, яке відбулося у серпні минулого року, кількість антиалкогольних рейдів у країні збільшилася. Так само, як і операцій із боротьби з наркотиками.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що колишній президент Афганістану Ашраф Гані сказав, що йому дали "не більше двох хвилин", щоби підготуватися до втечі з Кабула в серпні під час швидкого захоплення столиці країни талібами. За словами Гані, афганська влада спочатку повідомила, що бойовики "Талібану" не увійдуть до Кабулу, але "через дві години це все ж таки сталося". Він розповідав про хаотичні серпневі вихідні, коли "Талібан" блискавично захопив контроль над столицею країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини