Головна Новини Світ Азія Тайвань атакували китайські повітряні кулі: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Тайвань атакували китайські повітряні кулі: що відомо

Напередодні на Тайвані пройшли президентські вибори.

22 січня 2024, 21:55
Поділіться публікацією:

Представники міністерства оборони Тайваню виявили ще шість  повітряних куль з Китаю, які пролетіли над Тайванською протокою, одна з  них перетнула територію  острова.

Тайвань атакували китайські повітряні кулі: що відомо

Тайвань заявив, що помітив китайські повітряні кулі (фото з відкритих джерел)

Про це пише  Reuters.

До цього  представники відомства  в жорсткій заяві звинувачують  Китай про загрозу авіаційній безпеці та ведення психологічної війни проти  мешканців  країни з допомогою повітряних куль за декілька днів до тамтешніх виборів.

Можливості  використання  КНР повітряних куль, щоб  вести шпигунство, стало глобальною проблемою ще на початку минулого року, коли Сполучені Штати знищили, за їх твердженням, китайську повітряну кулю, яку використовували   для спостереження. Тоді в Пекіні заявили, що  куля  стала цивільним судном, яке випадково заблукало.

В  представленому представниками міністерства  оборони Тайваню щоденному звіті про військову діяльність КНР за останні 24 години  стверджується про те, що минулої неділі шість повітряних куль пролітали над чутливою середньою лінією протоки.

Але  тільки  одна перетнула острів в його південній частині. Інші п'ять повітряних куль  направились  на північ Тайваню, проте не пролетіли над землею. Всі  кулі полетіли на схід, перш ніж  пропасти.

Важливо, що так звана середня лінія Тайванської протоки раніше  використовувалась, як  неофіційний  бар'єр між Тайванем і Китаєм, проте  винищувачі, безпілотники, а тепер повітряні кулі з Китаю  регулярно пролітають над нею.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Тайвань втратив одного з союзників у протистоянні з Китаєм.Представники влади тихоокеанської  острівної  держави  Науру заявили в понеділок, 15 січня, що розривають  дипломатичні  відносини з Тайванем  і прагнуть  відновити їх із владою  Китаю. Це сталось  буквально  за  кілька днів після того, як  мешканці  Тайваню  вибрали нового президента — прозахідного кандидата Лая Чінте. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 січня 2024, 22:06

Чого брались і допомогли юдейцю нагнітати ситуацію у конфлікті, аби залишитись у владі нескінченно і без виборів, якщо боїтесь кожного шороху?


Новини