Головна Новини Світ Азія Тайвань втратив одного з союзників у протистоянні з Китаєм: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Тайвань втратив одного з союзників у протистоянні з Китаєм: що сталося

Науру в понеділок оголосило про розірвання дипломатичних відносин із островом

15 січня 2024, 21:20
Поділіться публікацією:

Представники влади тихоокеанської  острівної  держави  Науру заявили в понеділок, 15 січня, що розривають  дипломатичні  відносини з Тайванем  і прагнуть  відновити їх із владою  Китаю. Це сталось  буквально  за  кілька днів після того, як  мешканці  Тайваню  вибрали нового президента — прозахідного кандидата Лая Чінте. Про це  інформує телеканал ABC News.

Тайвань втратив одного з союзників у протистоянні з Китаєм: що сталося

Тайвань втратив ще одного союзника (фото із відкритих джерел)

Тепер  Тайвань  залишивсь без  одного з кількох дипломатичних союзників  в своєму  протистоянні з  Китаєм.

"Ця зміна політики є важливим першим кроком у просуванні вперед у розвитку Науру", —  зазначено  в  заяві  уряду острівної країни.

В тексті  заяві  стверджується, що Науру переходить  до "принципу одного Китаю", згідно з цим Тайвань визнається  частиною Китаю та  признає Пекін урядом країни.

Представники  МЗС Китаю  вітають  крок Науру щодо розриву "так званих дипломатичних зв’язків" з Тайванем, і зазначають, що це рішення "ще раз показує, що "принцип одного Китаю" є місцем, де глобальні тенденції громадської думки і де вигинається дуга історії".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Сі Цзіньпін натякнув, що Китай повертатиме ТайваньЖодна сила не завадить повернути Тайвань під контроль Китаю. Таку заяву зробив китайський лідер Сі Цзіньпін з нагоди 74-річчя утворення КНР. У своїй промові, опублікованій Міністерством закордонних справ країни, він наголосив на необхідності дотримуватися принципу одного Китаю та "Консенсусу 1992 року". 

Китайський лідер закликав захистити основні інтереси китайської нації, сприяти мирному розвитку відносин між материком та островом та посилювати інтеграцію з Тайванем.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини