Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін натякнув, що Китай повертатиме Тайвань
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін натякнув, що Китай повертатиме Тайвань

Китайський лідер закликав захистити основні інтереси китайської нації

29 вересня 2023, 14:25 comments2888
Поділіться публікацією:

Жодна сила не завадить повернути Тайвань під контроль Китаю. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив китайський лідер Сі Цзіньпін з нагоди 74-річчя утворення КНР. У своїй промові, опублікованій Міністерством закордонних справ країни, він наголосив на необхідності дотримуватися принципу одного Китаю та "Консенсусу 1992 року".

Сі Цзіньпін натякнув, що Китай повертатиме Тайвань

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

"Досягнення повного возз'єднання Батьківщини є прагненням народу, вимогою часу та історичною необхідністю і не може бути зупинено жодною силою", – сказав глава КНР про Тайвань.

Китайський лідер закликав захистити основні інтереси китайської нації, сприяти мирному розвитку відносин між материком та островом та посилювати інтеграцію з Тайванем.

Читайте також на порталі "Коментарі" — настав час сідати за стіл переговорів: Китай зробив заяву про війну в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – більш ніж півтора роки повномасштабної російсько-української війни Китайська Народна Республіка (КНР) продовжує грати в нейтральність. Пекін лише чергово закликає сторони "йти назустріч один одному", нагадуючи про вимоги РФ щодо поновлення дії зернової угоди. Тим часом радник президента Франції Еммануель Бонн заявив, що Захід має низку доказів, що підтверджують, що Китай передає Росії певну допомогу (технології подвійного призначення та нелетальну військову допомогу, таку як шоломи та броня) для війни проти України. Про що говорять китайські ігри довкола російсько-української війни? Чи змінилося щось за останні рік-півтора? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 вересня 2023, 13:56

Головне діяти швидко без вихваляння. Як захоплювали Крим або південь України. Блискавичним ударом. Далі укріплювати. В таких випадках у США завжди програш як у Кореї.


Новини