Головна Новини Світ Азія Тайвань зробив Китаю кращу пропозицію для військового вторгнення замість себе
commentss НОВИНИ Всі новини

Тайвань зробив Китаю кращу пропозицію для військового вторгнення замість себе

Один із сусідів Китаю досі утримує китайську територію, загарбану в 19 столітті

2 вересня 2024, 19:20 comments1764
Поділіться публікацією:

Президент Тайваню Лай Чін Те вказав на суперечливу позицію Китаю щодо територіальної цілісності, якщо враховувати його агресивні наміри щодо Тайваню. У своїй заяві, опублікованій Reuters, Лай нагадав про історичні втрати Китаю на користь Росії, зокрема території, які відійшли до Російської Імперії за Айгунським договором 1858 року. Лай висловив думку, що якщо Китай дійсно прагне захисту своєї територіальної цілісності, йому слід вимагати повернення цих земель від Росії, особливо зараз, коли Росія переживає слабкий період.

Тайвань зробив Китаю кращу пропозицію для військового вторгнення замість себе

Тайвань зробив пропозицію Китаю (фото з відкритих джерел)

Лай Чін Те стверджує, що справжньою причиною китайських планів щодо Тайваню є не стільки територіальні питання, скільки бажання Китаю порушити сучасний світовий порядок, заснований на міжнародних правилах, та встановити свою гегемонію в західній частині Тихого океану.

Ця заява президента Тайваню ставить під сумнів аргументацію Китаю щодо свого прагнення до територіальної цілісності і підкреслює більш глибокі амбіції КНР в глобальному контексті.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай уже готується до висадки десанту на ТайваньНа тлі безлічі інформації про підготовку до вторгнення на Тайвань Китай добудовує на шанхайській верфі першого представника нового класу великих десантних кораблів для китайського флоту, який може виконувати функцію легкого авіаносця. 

У матеріалі йдеться, що 250-метровий десантний корабель із серії "тип 076" матиме злітно-посадкову палубу на всю довжину корпусу і, ймовірно, електромагнітну стартову катапульту та аерофінішери (гальмівні троси) – як авіаносець малого розміру.

Зазначається, що країни, які мають кораблі подібного типу, використовують їх переважно для висаджування військ із моря. Десантні та ударні вертольоти базуються на верхній палубі, а десантні катери та броньовані машини-амфібії – на внутрішніх палубах.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини