Головна Новини Світ Азія Туреччина запроваджує повний локдаун
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина запроваджує повний локдаун

Президент Туреччини заявив, що в країні кількість хворих має скоротитися до менш ніж 5 тис. за добу

27 квітня 2021, 11:37
Поділіться публікацією:

У зв'язку зі стрімким поширенням коронавірусного захворювання і погіршенням епідемічної ситуації, влада Туреччини прийняла рішення ввести повний локдаун на території країни. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган в телезверненні, повідомляє "Європейська правда", посилаючись на Anadolu.

Туреччина запроваджує  повний локдаун

Турція впроваджує повний локдаун - фото з відкритих джерел

Так, за словами Ердогана обмеження почнуть діяти з 19:00 29 квітня до 05:00 17 травня. При цьому державний глава додав, що згідно з новими епідеміологічними заходами міжміські поїздки будуть можливі тільки за наявності дозволу, а міжміський транспорт буде працювати тільки з 50% завантаженням.

Президент Туреччини повідомив, що з 29 квітня всі суб'єкти господарювання повинні припинити свою діяльність. Винятком є лише організації, що не підпадають під дію відповідної директиви МВС.

Також в країні припиняються очні заняття в школах і переносяться іспити.

Крім того, зі слів Ердогана, торговельні мережі будуть закриті у неділю, а в інші дні вони будуть працювати тільки в певні години.

Президент звернувся до громадян із закликом суворо дотримуватися карантинних заходів, щоб якомога швидше взяти ситуацію з поширенням коронавірусу під контроль.

"Ми повинні швидко скоротити кількість випадків зараження до менш ніж 5 тис. Інакше ми зіткнемося з наслідками у всіх сферах, від туризму до торгівлі і освіти", — сказав Ердоган.

Раніше "Коментарі" писали, що президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган розкритикував заяву американського президента Джо Байдена про геноцид вірмен в Османській імперії в 1915-1923 роках.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини