Головна Новини Світ Азія У державах Центральної Азії зникла електроенергія: що спричинило "аварійне відключення"
commentss НОВИНИ Всі новини

У державах Центральної Азії зникла електроенергія: що спричинило "аварійне відключення"

Відключення електроенергії відбулося в Казахстані, Киргизстані та Узбекистані

25 січня 2022, 11:04
Поділіться публікацією:

За словами влади та мешканців, у державах Центральної Азії, зокрема у великих містах Казахстану, Узбекистану та Киргизстану у вівторок, 25 січня, відключили електроенергію після того, як відключили головну лінію електропередачі в Казахстані. Про це повідомляє Reuters.

У державах Центральної Азії зникла електроенергія: що спричинило "аварійне відключення"

Лінії електропередач - фото з відкритих джерел

Мережі трьох колишніх радянських республік з'єднані між собою, а через Казахстан підключені до російської електромережі, яку вони можуть використовувати для покриття несподіваного дефіциту.

Але казахстанська лінія електропередач "Північ-Південь", яка з'єднує густонаселений південний Казахстан і двох його сусідів з великими електростанціями на півночі Казахстану і російською мережею, була відключена у вівторок вранці через "аварійний дисбаланс" в центральноазіатській частині електромережі. Про це повідомив оператор мережі KEGOC.

Повідомлялося про відключення в найбільшому місті Казахстану Алмати та кількох великих південних містах поблизу узбецького та киргизького кордонів.

Влада Узбекистану та Киргизстану заявила, що відновлюють електростанції після аварійного відключення.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Казахстані громадяни почали збирати підписи, щоб влада розкрила імена загиблих під час протестів. Вони також вимагають, щоб сім'ям жертв та постраждалим було надано фінансову допомогу. Вони додали, що жертвами стали випадкові особи та багатодітні батьки. Ініціативна група вважає, що кількість загиблих зростатиме. Вони апелюють тим, що досі невідома кількість зниклих та лікарень. Влада повідомила, що всього загинули або пропали безвісти 225 людей



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини